blok-oranje-rood

FC Zutphen 2 boekt belangrijke zege op AZSV 4

blok-oranje-rood

Vorige week leed FC Zutphen een ongelukkige nederlaag tegen Sp Teuge, de nummer 3 van onderen. Vandaag ontvangt FC Zutphen de nummer 3 van boven AZSV 4. Op papier dus een moeilijkere wedstrijd maar Ons Aller Tweede zal punten moeten pakken om niet in de onderste regionen te belanden.

Noah scoort 1-0

Beide partijen houden elkaar in de 1e helft qua veldspel en balbezit in evenwicht. Toch is het FC Zutphen dat al in de 4e minuut de leiding neemt. Een actie van Marnix levert een corner op die door Steye wordt genomen. Zijn voorzet wordt door Max tegen de paal gekopt en in de rebound door Noah in het doel getikt: 1-0.

Kans AZSV

8e min. De eerste kans voor AZSV. Opbouw begint aan de rechterkant. De rechter spits gaat op snelheid langs verdediger Martijn, komt naar binnen en schiet de bal snoeihard tegen de lat. FC Zutphen komt hier goed weg.

AZSV scoort gelijkmaker

15e min. is het dan toch raak. Een afstandsschot wordt door een verdediger van FC Zutphen ongelukkig van richting veranderd zodanig dat de spits van AZSV vrij voor keeper Siem komt en onhoudbaar in de bovenhoek schiet 1-1.

Schot Martijn

30e min. op de rand van de 16 meter in het centrum een overtreding op Marnix. De toegekende vrije trap wordt door Martijn over de muur getild maar de bal gaat net naast de verkeerde kant van de paal.

Marnix scoort 2-1

35e min. opbouw van achteruit door Tom die Senne aanspeelt aan de rechterkant, die op zijn beurt Max diep stuurt. Max sleept er, dankzij zijn felle inzet, een corner uit die opnieuw genomen wordt door Steye. Op zijn voorzet binnen de 5 meter ontstaat er een scrimmage en op de doellijn is het Marnix die het laatste tikje geeft 2-1. Tevens ruststand.

2e Helft

Een ander beeld dan de 1e helft. FC Zutphen heeft meer balbezit en het spel speelt zich meer af op de helft van de tegenstander. De verdediging staat goed en geeft niets weg. Meer dan een paar spelde prikjes komt AZSV niet, op 1 afstandsschot na, maar keeper Siem brengt redding. Ons Aller Tweede komt dus goed uit de kleedkamer en gaat door, wil meer. Een lange bal van Hidde op Ivan die vrij door kan lopen aan de rechterkant. Zijn schot kan nog net over de lat getikt worden door de keeper van AZSV.

Rentree Mike

70e min. een steekpass van Thijmen op Ivan die vanaf de zijlijn goed naar binnen dribbelt. Een hoge voorzet op Mike, die met zijn invalbeurt na een lange vervelende blessure zijn rentree maakt. Zijn eerste balcontact is een schot dat net naast gaat.

Tactische wissels

De laatste 5 minuten past coach Tegelaar nog 2 tactische wissels toe door aanvallers Max en Ivan te vervangen door Joran en Tycho om zo de stand over de streep te trekken wat uiteindelijk ook lukt.

Kans Tycho

90e min. een diepte pass van Thijmen, nu op Tycho die vanaf de middellijn kan oprukken richting het doel, maar zijn inzet gaat hard en laag voorlangs het doel.

Vrije trap Thijmen

92e min. een overtreding op Mike op de rand van de 16 meter. De vrije trap wordt genomen door Thijmen die de bal hard tegen de paal ziet belanden.

Nabeschouwing

Ons Aller Tweede pakt vandaag 3 belangrijke punten waardoor het terug is in het linker rijtje. Volgende week opnieuw een spannend duel , dan de lastige uitwedstrijd tegen koploper DZC 4.

Opstelling: Siem Isselman, Martijn Zandbergen (70. Aleck Boeijink), Tom Wijnhoven, Ivan Staring (88. Joran vd Kamp), Max Oostendorp (86. Tycho Bloemen), Noah Bolt (c), Thijmen Veen, Steye Kleijzen, Hidde Reussink, Marnix Marsman (70. Mike Teeuw), Senne de Boer

  • Balbezit: FCZ 62% / AZSV 38%
  • Corners: FCZ 8 / AZSV 4
  • Schoten: FCZ 8 / AZSV 5
  • Op doel: FCZ 4 / AZSV 3
  • Coach: Donovan Tegelaar
  • Grensrechter: Remco Tijmans
  • Verslaggever: Jos Janssen
Vind ik leuk 2

Artikel delen

Het laatste nieuws