En dan komt er een berichtje van Michiel…

Terwijl ik bezig ben met de kerstinkopen komt er een berichtje binnen van Michiel. Ik zie een klein stukje van de tekst in mijn hoofdscherm, of ik zaterdag tijd heb. Ik denk hij heeft vast een grensrechter nodig omdat Benny misschien niet kan. Een paar uur later berichtje geopend… of ik de honneurs van het team waar kan nemen aangezien Michiel zelf een weekendje weg is en Wiljan onder de wol moest kruipen en niet fit is (beterschap trouwens).

De opstelling doorgekregen, ik nog wat vraagjes afgevuurd op Michiel en toen op naar de club. Het team was reeds ingelicht doormiddel van een leuk filmpje door Michiel. Opstelling: Zindhi, Sabine, Jolijn, Mandy, Maureen, Lise, Renée, Iris, Ariska, Annika, Lisette. Wissels: Michelle, Vanya, Sofie, Myra, Jacqueline.

Langzaam druppelde iedereen binnen, en konden we beginnen aan de voorbereiding van de wedstrijd. Jolijn gevraagd de warming-up voor haar rekening te nemen aangezien ik niet helemaal weet wat jullie doen en een vast ritme toch altijd prettig is. De 1e helft heeft Sofie de vlag ter hand genomen. De wedstrijd begon op zijn Zutphens (mijn ervaring ook bij DA1 namelijk) rommelig. Er vielen gaten en de ballen werden weggerost. Niet helemaal verrassend viel dan ook de 0-1. AZSV had een paar snelle dames voorin lopen en daar moesten we even mee leren omgaan. Aan de andere kant kregen we een paar kleine mogelijkheden maar de keepster van AZSV stond in de weg. De keepster was overigens een veldspeelster van een hoger elftal ze schoot ook geen ballen uit de hand maar hervatte vanaf de grond met een bal die gemakkelijk de middenlijn haalde.

Na 25minuten Vanya gebracht voor Maureen en na 20minuten Michelle voor Lisette. Een diepe bal op Annika die 1 op 1 met de keepster kwam en bam de 1-1 was een feit. Een vrije trap recht voor de goal net buiten de zestien meter werd door Iris fraai om de muur gekruld maar helaas net over. Het spel werd beter en beter en de snelle spitsen kwamen er nauwelijks meer door. Tegen het einde van de 1e helft moest Lise het veld verlaten en kwam Sofie voor haar in de plaats. Jaq nam de vlag over. Vrije trap een beetje links van de goal buiten de zestien meter. Krul, vaart en raak… de verdiende 2-1 van Sofie. Meteen na de aftrap was het rustsignaal.

In de rust nog het een en ander besproken en een wissel doorgevoerd Myra voor Sabine. De 2e helft was het spelbeeld gelijk aan dat van het grootste gedeelte van de 1e helft wij hadden de bal en als we hem niet hadden veroverde we hem weer redelijk snel terug. De 3-1 kon dan ook niet uitblijven en weer was het Annika die de keepster van de tegenstander wist te omzeilen.

Nu ben ik even de doelpuntenmakers (doelpunten) volgorde kwijt maar ik dacht dat de 4-1 van Ariska kwam. Ook AZSV deed iets terug 4-2 maar dat mocht de pret niet drukken Annika maakte de 5-2 en de buit was binnen. Na het doelpunt van Ariska mocht zij het veld verlaten voor Maureen die nog zin had in wat minuutjes. Ook zij had als doelpuntenmaker op het wedstrijd formulier kunnen staan maar de bal ging er helaas net niet in (best jammer had wat drank op kunnen leveren vanaf de supporters kant). Eind signaal, kleintjes erbij en afsluiten. Ik vond het super leuk gedaan te hebben en ik zeg op naar het kampioenschap jullie verdienen het!