Einde bekeravontuur voor FC Zutphen na eervolle nederlaag bij RKZVC

Vandaag speelde FC Zutphen de laatste wedstrijd in de poulefase van de beker, uit tegen RKZVC op het sportpark De Greune Weide in Zieuwent. Het 1e van Zieuwent komt komend seizoen uit in de 1e klasse zondag, na vorige seizoen gedegradeerd te zijn uit de 4e divisie. Dus een team dat een behoorlijk potje voetbal op de mat kan leggen. De twee andere teams in de poule, Grol en vv Vorden, spelen zondagmiddag tegen elkaar. Hierbij valt te vermelden dat Grol al zeker is van doorgang in de beker en Vorden al uitgeschakeld is. Welk team dat naast Groenlo verder gaat in de beker zal in Zieuwent beslist worden.

FC Zutphen binnen 20 minuten op ruime achterstand

De eerste 20 minuten had FC Zutphen veel moeite met het spel van de tegenstander. De 1-0 viel al terwijl de klok nog op nul stond. Zieuwent liet FC Zutphen voetballen tot vlak voor de 16, maar daarna hield het op. Met twee snelle uitbraken wist RKZVC in de 5e en 18e minuut de 2-0 en de 3-0 te scoren.

FC Zutphen vecht zich terug in de wedstrijd

Het zag er voor FC Zutphen niet goed uit en het leek een grote uitslag te worden. Maar FC Zutphen liet de koppies niet hangen, paste het spel wat aan en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Zeker het laatste kwartier van de eerste helft was Zutphen de bovenliggende partij. De spelers zaten er dichter op en combinaties begonnen beter te lopen.

FC Zutphen komt voor de rust dichtbij

In de 35ste minuut speelt Milan Klaver zijn tegenstander uit en weet via een mooie dribbel langs de achterlijn de bal terug te leggen op Michalis Spiridakis, die de bal onberispelijk binnenschiet voor de 3-1. FC Zutphen gaat door met het goede spel en beloont zichzelf in de 40ste minuut met een tweede doelpunt. Met een mooie aanval door het midden komt de bal via Timon Kuiper bij Zidane El Hadouchi terecht. Deze aarzelt niet, speelt zijn tegenstander uit en krult de bal met veel gevoel vlak langs de linker doelpaal. De teams gaan met een stand van 3-2 de rust in. Al met al een leuke eerste helft met veel doelpunten waarin FC Zutphen in het begin even moest wennen aan het tempo van spel van RKZVC, maar zich heeft herpakt en het initiatief in het tweede deel heeft overgenomen.

FC Zutphen komt goed uit de kleedkamer

Trainer Mark Horsman heeft in de rust de spelers op de juiste manier weten te motiveren. Enige wissel was dat Martijn Zandbergen is vervangen door Koen Hulleman. De tweede helft zat FC Zutphen dichter op de tegenstander en zette deze direct onder druk. Dit resulteerde direct, binnen 1 minuut, al in een kans. RKZVC had meer moeite om in het spel te komen en had wat lichte overtredingen nodig. Gevolg was dat een speler van Zieuwent in de 57ste minuut van het veld moest nadat hij Milan, die hem passeerde, bij de arm pakte. Zo kreeg hij zijn 2e gele kaart in ontvangst. De staf van RKZVC was hier niet echt over te spreken. Hierna volgende een wat rommelige fase met een aantal kleine opstootjes. De goed en strak leidende scheidsrechter wist het geheel in de hand te houden al had hij hier wel een aantal gele kaarten voor nodig.

FC Zutphen maakt gelijk en strijd voor de winst

In het laatste kwart van de wedstrijd, na de drinkpauze, gaat FC Zutphen voor de winst die nodig is om door te bekeren. In deze fase had RKZVC , dat met een man minder speelde, niet veel in te brengen. FC Zutphen blijft vol aanvallen, maar de muur van Zieuwent spelers bleek moeilijk te breken. Uiteindelijk komt de bal net buiten het strafschopgebied voor de voeten van Timon Kuiper die hard op doel schiet. Zijn schot wordt echter gekraakt maar valt net goed voor Marnix. Zijn schot kan nog door de keeper tegengehouden worden, maar die kan niet voorkomen dat de bal voor de voeten van Zidane belandt. DE FC Zutphen aanvaller schiet van dichtbij de 3-3 in het lege doel. Na de gelijkmaker gaat FC Zutphen nog meer inzetten om te winnen. Maar het mocht helaas niet baten. RKZVC wist in blessure tijd de 4-3 te scoren door een speler van eigen helft weg te sturen richting doel van FC Zutphen. Met een lob wist hij de bal over Joey Wolsink in het doel te prikken.

Conclusie

Al met al was het weer een mooie wedstrijd om te zien, waarin FC Zutphen veerkracht en strijdlust heeft getoond. Kortom alles heeft gegeven en zeker niet de mindere ploeg was. Dit geldt trouwens voor alle wedstrijden gespeeld in de bekerpoule. Mooie wedstrijden tegen teams die op behoorlijk niveau spelen en dus bijdragen aan de groei van het team en de spelers van FC Zutphen. Helaas geen vervolg in de beker voor FC Zutphen.

Volgende week start competitie

Volgende week zaterdag begint FC Zutphen de competitie met een uitwedstrijd bij SC Barbaros in Hengelo (O). De wedstrijd begint om 15.15 uur. We hopen op veel steun van FC Zutphen supporters!

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker (Marnix Marsman), Kevin Ooms, Martijn Zandbergen (Koen Hulleman), David te Slaa, Zidane El Hadouchi, Mido Blok, Michalis Spiridakis, Nathan Greven, Milan Klaver, Timon Kuiper