Eerste puntverlies FC Zutphen MO15-1

Op een druilige 18 november trad de MO15-1 aan tegen SVO OBW/DCS uit Zevenaar. Een club die ook ongeslagen de 1e fase was doorgekomen en net zoals wij nu op een niveau hoger mochten acteren. Het zou dus in mijn ogen een wedstrijd worden die alle kanten op kon gaan.

Vanaf het eerste moment was het al duidelijk dat we hard zouden moeten werken om de 3 punten in Zutphen te houden. We werden aardig teruggedrukt op onze helft, maar bleven knap overeind. Dit doordat de meiden elkaars positie overnamen wanneer iemand werd uitgespeeld. Zo kwam onze tegenstander niet verder dan een paar afstandsschoten die moeiteloos door onze keepster opgeraapt konden worden. Vanuit de lange bal probeerden we dan gevaarlijk te worden. Wanneer de eerste bal dan niet voor ons was, dan probeerden we de tweede bal wel te veroveren. Dit om de bal hoger op het veld in bezit te krijgen en zo dichter bij de goal van de tegenstander te komen. Na ongeveer 20 minuten voetballen was dan ook het eerste gevaarlijke moment van onze kant: Na een diepe bal op Lynn kon ze doorsprinten naar de goal van de tegenstander. Ze schoot de bal richting de verre hoek, maar helaas voor ons zat de keeper ons dwars door nog net haar voet tegen de bal te zetten. Hier volgde een corner uit die uiteindelijk over het doel belandde. Het was wel een teken voor ons om wat extra energie in de wedstrijd te gaan leggen. Door een aantal vlotte combinaties wisten we vaker voor de goal van OBW/DCS te komen. We wisten alleen de kansen niet te verzilveren, doordat de keepster in de weg lag of doordat we teveel wilden combineren. Onze meiden mogen best wat ‘egoïstischer’ zijn voor de goal. het ontbrak dus aan scherpte voor de goal om af te maken. We wisten in ieder geval ons doel schoon te houden en met de brilstand gingen we rusten.

In de rust een aantal dingen besproken met betrekking tot het opbouwen op de helft van de tegenstander. We lieten ons makkelijk aftroeven in de duels om de bal. We moesten laten weten dat we er waren en ervoor zorgen dat we snel de 1-0 zouden maken, want de tegenstander had erg veel energie in de wedstrijd gelegd en leek het of ze al hun kruit al hadden verschoten in de 1e helft.
De 2e helft ging van start en net zoals in de voorgaande wedstrijden vlogen we over het veld. De tweede bal was nu wel vaak voor ons, waardoor we hoger op het veld konden beginnen met aanvallen. We trokken de lijn door van het einde van de 1e helft en waren veel op de helft van OBW/DCS te vinden. Ze wisten niet waar ze het moesten zoeken, maar helaas voor ons konden we de 1-0 nog niet noteren. De keepster was scherp en wist veel ballen te keren. 20 minuten lang wisten we de tegensstander het vuur aan de schenen te leggen, maar de tegenstander bood weerstand. Ze hielden zich staande en gokten meer en meer op de counter. Na een diepe bal en miscommunicatie aan onze kant wist de spits van de tegenstander in balbezit te komen en onze keepster uit te spelen. Dit zorgde ervoor dat ze de bal in een leeg doel kon binnenschuiven: 0-1 achter! Nu was het zaak voor onze meiden om de rug te rechten en nogmaals gas te geven. Veel ballen van ons gingen nu de diepte in, maar de laatste man van de tegenstander wist veel ballen te onderscheppen. Het werd onnauwkeuriger en gehaast en we probeerden er alles aan te doen om die gelijkmaker op het scorebord te zetten. In de ‘dying seconds’ van de wedstrijd was er een laatste opleving van onze kant. Via de linkerkant volgden een aantal combinaties met als gevolg dat er op goal geschoten werd. Marley toucheerde de bal die vervolgens bij Marlinde voor de voeten belandde. Ze plaatste de bal in het hoekje en de 1-1 leek gescoord te zijn, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Het betekende een indirecte vrije schop voor OBW/DCS en vlak hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Helaas voor de meiden eindigt hier de ongeslagen reeks vanaf het begin van het seizoen. Het zat er vandaag gewoon niet in. Dit door het niet afmaken van de kansen die we in de wedstrijd hebben gekregen. Benut je de kansen niet en de tegenstander profiteert van een miscommunicatie aan onze kant, dan krijg je de deksel op de neus. Dit hoort er ook gewoon bij, want dit zijn mooie leermomenten voor de groep die ervoor zorgen dat ze scherp blijven. Je wint als een team, maar je verliest ook zeker als een team. Ondanks het verlies zijn er genoeg goede punten uit deze wedstrijd te halen. Je bent je reeks van 9 overwinningen op rij kwijt, maar er komen nog genoeg wedstrijden aan om te laten zien wat we waard zijn! A.s. woensdag spelen we weer voor de Achterhoek Cup thuis tegen SC Brummen. Kop omhoog en door naar de volgende!