blok-oranje-rood

Eerst een pittige training en dan supporters van SC Wald

blok-oranje-rood

De ochtend gebruikten we voor uitslapen na de langdurige en vele activiteiten van de vorige dag(en). En ook voor het opruimen van de appartementen en het inpakken van de koffers. Het was helaas alweer de laatste dag van ons trainingskamp.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=uL_fRowhps0[/embedyt]

[gap]

Om 14.00 uur vertrokken we naar SC Wald voor een uitgebreid programma. We mochten trainen op het hoofdveld waar eind van de middag de competitie wedstrijd van SC Wald tegen koploper Zell am See zou worden gespeeld. De competitie is in Oostenrijk al 4 weken aan de gang, omdat dat de winterstop van november tot en met maart duurt. Zell am See is een ploeg waar behoorlijk werd betaald. Omdat dit niet meer gebeurt is men wat afgezakt, maar dit seizoen hoopt men weer promotie te realiseren. SC Wald is zeer matig begonnen met slechts 1 overwinning.

Bij aankomst lag het veld er geweldig bij. Ook de weersomstandigheden, half bewolkt met zon, werkten volop mee. De temperatuur was ongeveer 23 graden. Het fietspad langs het veld had men afgesloten en de leden van SC Wald hadden staantafels, banken en vlaggen op het complex geplaatst. Naast de spandoeken en vlaggen van FC Zutphen zag het geheel er bijzonder sfeervol uit.

[ux_image id=”24016″]

[gap]

De jongens hadden gisteren in meerdere opzichten een zware dag, maar er was geen enkele wanklank dat er zwaar getraind moest worden. Dat is nog eens verantwoordelijkheid nemen. En dat belooft wat voor de komende weken. Een extra reden om op het hoofdveld te trainen was dat men bij SC Wald wilde zien hoe er in Nederland getraind werd. Na een pittige loop- en sprinttraining werd er in groepen de spelsituaties met de bal zo veel mogelijk nagebootst. De spelers met lichte blessures mochten voortijdig afhaken en konden genieten in de beek bij het veld met het ijskoude bergwater. Daarna vond het afronden op het doel plaats. En de training werd afgesloten met een partij, waarbij het er pittig aan toe ging. De uitloop training aan het eind vond plaats door middel van een sprinttraining.

Nadat de jongens gedoucht hadden werd er flink sfeer gemaakt bij de wedstrijd tussen SC Wald en Zell. De spelers na afloop gaven aan dat ze veel steun hadden gehad van de 12e man. SC Wald speelde met het hart. Men ging er vol in. En dat had tot gevolg dat de technisch vaardiger koploper Zell het er toch moeilijk mee had. Voor de rust scoorde Wald via een counter de 1-0 die met luid gejuich ontvangen werd.

[ux_image id=”24015″]

[gap]

In de 2e helft werd het team van Wald hartstochtelijk door FC Zutphen aangemoedigd. En dat resulteerde kort na de rust in de 2-0 uit een dieptepass. Het gejuich werd in de verre omtrek gehoord. Daarna nam de druk van de koploper toe. Uit een voorzet van links werd de 2-1 gemaakt. De scheidsrechter gaf een scala aan gele kaarten vooral aan de spelers van Wald. Dat was niet altijd terecht. Maar dat had tot gevolg dat een kwartier voor tijd Wald met 10 man kwam te staan, na een 2e gele kaart voor de spits. Na een snelle voortzetting uit een ingooi werd het toch nog 2-2. Daarna sleepte Wald met kunst en vliegwerk het gelijke spel over de streep.

[ux_image id=”24017″]

[gap]

Het bestuur had na de wedstrijd voor eten en drinken gezorgd voor alle aanwezigen. Tevens was er live muziek met een Nederlandse zangeres. Toen het lied van Marco Borsato werd gezongen ging iedereen los. Daarna was het nog lang gezellig. Er werden nog wat speeches gehouden zowel door Anton van der Kamp als Steven van de Beek, de voorzitter van SC Wald en tevens doelman van het 1e. Steven woont al vele jaren in Wald, heeft een Nederlandse achtergrond, en spreekt onze taal nog steeds vloeiend. Zowel de plaatselijke bevolking als de spelers van FC Zutphen waren in uitstekende sfeer bijeen. Het blijkt maar weer weer eens dat sportbeoefening geen grenzen kent.

Om ongeveer 23.00 uur werd de thuisreis aanvaard, en zal zondag om 9.00 uur worden vertrokken per bus naar Nederland.

Verslag: Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0