blok-oranje-rood

Update en corona proof teamfoto van JO17-2

blok-oranje-rood

In deze voetbalstille tijd is het toch even tijd voor een korte 17-2 update. De hele JO17 afdeling van FC Zutphen bestaat uit 4 teams, waarvan er 2 als selectieteam bestempeld zijn. Het tweede selectieteam is dan ook de JO17-2. Een grote groep spelers (16) die of het talent hebben om hoger te kunnen voetballen, of de wil hebben om zichzelf te ontwikkelen om het hoogst haalbare uit zichzelf te halen. Soms ook een combinatie van beiden.

[ux_image id=”17732″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Voorste rij vlnr: Jayden, Jip, Daan, Kamil, Zeb. 2e rij vlnr: Storm, Mick, Jelle, Mika. 3e rij vlnr: Arda, Joran, Jort, Thijmen M, Senna. Achterste rij vlnr: Bert (grensrechter), Thijmen P, Tim, Mark (trainer/coach), Thomas, Marco (leider)

Een aantal heeft in het verleden al eens in een 1e team gespeeld. Een nog groter aantal heeft echter nog nooit in een selectieteam gespeeld en daarvoor is dit jaar dan ook de eerste kennismaking met selectievoetbal en een hoger niveau. Een echte mix van van alles en nog wat dus.

Bewust gekozen voor hoog niveau

We hebben er dit seizoen bewust voor gekozen om zo hoog mogelijk te spelen. Dat is de 1e klasse geworden en dat dat een hoog niveau is, was dit seizoen te merken. Na een wisselvallige voorbereidingsperiode (oefen en beker) waarin 2x werd gewonnen en 4x werd verloren, werd de competitie gestart met 4 verliespartijen op rij. Twee keer was onze tegenstander echt een maatje te groot. Twee keer echter waren wij niet (veel) minder maar werd helaas wel verloren. Harde lessen maar ook mooi om te zien dat de jongens wel zaken oppikken en zich ontwikkelen.

Ontwikkeling jongens belangrijker dan resultaat

Na 4 wedstrijden kwam de vraag van de KNVB (op basis van de stand niet zo heel vreemd natuurlijk) of wij niet een klasse lager wilden gaan spelen. Gezien het feit dat wij onder een zo groot mogelijke druk willen spelen om zodoende onze spelers te laten ontwikkelen is toen in overleg tussen staf en TC besloten in deze klasse te blijven. Ontwikkeling van spelers moet altijd voorgaan op resultaat. Die resultaten moeten deze jongens over 3 a 4 jaar bij FC Zutphen 1 of 2 gaan halen. Dat is het doel.

Voetbal lockdown

Helaas kwam toen de voetbal lockdown waardoor het nu even blijft bij trainingen. Gelukkig mogen we nu ook op zaterdag weer de weide in en kunnen we gelukkig weer ‘gewoon’ 3x per week tegen een bal aan trappen.

Trainingspartij tegen JO17-1

Afgelopen zaterdag werd een trainingspartij gespeeld tegen/met onze 17-1. Deze ploeg speelt een klasse hoger (hoofdklasse) en dus op voorhand een erg lastige klus. Dat deze pot van 2x 30 minuten verloren zou worden stond voor velen van te voren al vast. De jongens hebben echter bij vlagen prima voetbal laten zien, inzet en mentaliteit getoond en de schade beperkt weten te houden. Na een eerste periode met teveel en onnodig veel ontzag voor de tegenstander werd het door (helaas) 3 persoonlijke en verwijtbare foutjes en een afstandsschot het uiteindelijk 0-4 (0-2 bij rust).

Niet ontevreden

Verliezen is en blijft niet fijn maar de trainer was zeker niet ontevreden en heeft de jongens dan ook een compliment gemaakt. Bij de staf is de overtuiging er zeker dat deze groep zich nog veel beter en verder kan ontwikkelen. Het is te hopen dat we na (misschien wel) de winterstop weer in competitieverband kunnen spelen om dan te laten zien waar wij echt toe in staat kunnen zijn.

Teamfoto

Voor nu moeten we het nog even doen met trainingen en onderlinge trainingspartijen. En natuurlijk is er dan ook tijd voor een mooie (corona) teamfoto. Met dank aan Hans ten Brinke zijn wij voor onze trainingspot tegen de JO17-1 eerst op de gevoelige plaat gegaan. Leuk voor de site en als aandenken aan een bijzonder tijd.

Op naar betere tijden en we houden u ook in de toekomst op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Tekst: Mark Mol (trainer/coach)

Vind ik leuk 0