Een uitgeslapen MO15-2

De meiden hadden dit weekend geluk, ze mochten namelijk uitslapen. Nu hebben ze al weinig te klagen met de thuiswedstrijden om 10:30, maar voor pubers is dat nog steeds erg vroeg. Normaal zien we ’s ochtends allemaal slaperige koppies, maar daar hadden we vandaag geen last van. We hoefden pas om 13:00 te voetballen in Lochem.

[gap]

De angstgegner

Je hebt van die trainers die druk bezig zijn met de uitslagen en de stand van alle teams in de poule en ik moet eerlijk bekennen dat ik me daar ook wel een beetje schuldig aan maak. Lochem is al jaren onze “angstgegner”. Ze hebben altijd goed voetballende teams en staan altijd ergens bovenaan. Ook dit seizoen lijkt dat weer zo te zijn. Naast het feit dat ze tot nu toe alles nog hadden gewonnen in de competitie, hadden ze in de beker met maar liefst 6-1 gewonnen van onze eigen MO15-1…en dat lukt niet iedereen. Om een lang verhaal nog iets langer te maken…het kon wel eens een zware middag worden, maar….onze meiden waren uitgeslapen.

Sp Lochem heeft de zaakjes goed voor elkaar. Een mooi complex met een paar kunstgrasvelden. Één van die kunstgrasvelden was net nieuw en daar mochten wij op aantreden. Iemand van de club vertelde dat de bal wel heel erg hoog opstuitert. Ik dacht toen nog…”hebben onze meiden geen last van, want die nemen de bal aan voor de stuiter”. Dat is tenminste wat we ze proberen bij te brengen, maar wat nog niet altijd blijft hangen.

Sp Lochem MO15-1 – Fc Zutphen MO15-2

Van de 17 meiden zitten alleen Juno en Raffaela nog in de lappenmand. Bodil was na lange afwezigheid weer van de partij en liet zien het voetballen nog niet verleerd te zijn. Verder was iedereen aanwezig. De betere rekenaars onder ons komen dan al gauw uit op 15 meiden en dus 4 wissels.

Het massaal toegestroomde publiek kon vandaag, naast een lekker zonnetje, genieten van een open wedstrijd met veel doelpunten.
Na ongeveer 10 minuten kwamen wij op een 0-1 voorsprong. Maura maakte haar eerste doelpunt van het seizoen door de bal precies in het hoekje te prikken. Een paar minuten later scoorde Danisha alweer haar 3e doelpunt van het seizoen en stonden we 0-2 voor. Lochem deed iets terug en maakte de 1-2. Vervolgens scoorde Floor met een mooie trap, op aangeven van Sophie, ook alweer haar 3e doelpunt van dit voetbalseizoen. Danisha, met haar neusje voor de goal, bracht de score ook nog eens op 1-4. Lochem kon net voor rust ook nog scoren en zo gingen we met een 2-4 stand rusten.

In de rust dreigde de scheidsrechter nog even met gele kaarten, omdat we zouden hebben gewisseld terwijl hij dat niet wist. Wij waren ons van geen kwaad bewust, maar beloofden beterschap. De scheidsrechter heeft het geweten. De 2e helft werd een redelijke slijtageslag en er moest dus veel gewisseld worden.
Floor maakte haar 2e van de middag en bracht de stand op 2-5. Lochem bracht de stand terug tot 4-5 en het werd nog erg spannend aan het eind, maar uiteindelijk trokken wij aan het langste eind.

Al met al een uitslag die we voor de tijd misschien niet hadden verwacht, maar gezien de wedstrijd wel terecht was. Zonder de 5 doelpunten hadden we natuurlijk niet gewonnen, maar ik durf wel te zeggen dat de overwinning ook vooral aan de verdediging te danken was. Lochem had erg handige buitenspelers, maar die werden helemaal uit de wedstrijd gespeeld door onze verdedigers.

Er is al een officieel verzoek ingediend bij de KNVB, UEFA en de FIFA met de vraag of de MO15-2 voortaan niet altijd ’s middags mag spelen. We hebben nog geen antwoord gekregen, maar na de prestatie van vandaag zullen ze ons vast niet lang negeren. Als het dit soort wedstrijden oplevert, is het zeker de moeite waard.
Volgende week mogen ze sowieso uitslapen, er is dan geen voetbal. Op 23 oktober spelen we pas weer en dan thuis tegen Blauw Wit 66.