Een enkeltje MO15-2

Na een weekend zonder een wedstrijd werd het wel weer eens tijd. Natuurlijk hadden we ons vorige week niet verveeld. Behalve een potje trainen, waren we ook ‘Team van de week’ en mochten we Dames 1 begeleiden. Het werd wel duidelijk dat meiden in deze leeftijdscategorie nog niet het geduld kunnen opbrengen om een hele wedstrijd te kijken en ze waren dus ook van alles aan het doen…behalve voetbal kijken. Al met al hebben ze wel lol gehad en het was zeker goed voor de teamgeest.

[gap]

Fc Zutphen MO15-2 – Colmschate MO15-1

Vandaag stond dus de eerste competitiewedstrijd op het programma. We waren Colmschate al een keer tegengekomen tijdens een toernooi in Hengelo een maandje geleden. Toen speelde we gelijk. We wisten dus dat we vandaag tegen een gelijkwaardige tegenstander moesten spelen.
De trainers hadden een strijdplan voorbereid en….die kon na 20 minuten al de prullenbak in. We begonnen met vier fitte wissels, maar dat was er al snel nog maar één. Drie meiden met enkelklachten op de bank. Hierdoor hadden sommige meiden geluk en konden daardoor een hele wedstrijd spelen.
De eerste helft was toch wel voor Colmschate. Zij hadden de meeste kansen, maar wij hebben gelukkig Imke. Imke straalde veel vertrouwen uit en hield ons in de wedstrijd. Daarnaast had Colmschate het vizier niet op scherp staan en mikte de bal vaak over en naast. Ik gok dat hun training deze week in teken staat van afronden.
Na al die gemiste kansen van Colmschate lieten wij even zien hoe je wel een doelpunt maakt. Mila legde, na een mooie actie, de bal terug op Lotte en zij wist met een geplaatst schot via de paal de bal binnen te werken. Voor Lotte sowieso een beloning voor een geweldig gespeelde wedstrijd. In de tweede helft stond ze in de verdediging. Ik denk dat de aanvaller die bij haar stond nachtmerries heeft gehad.

Colmschate wist in de eerste helft ook nog een goal te maken en we gingen dus met 1-1 rusten. De scheidsrechter had weinig tijd, hij moest zelf nog voetballen, en vroeg of we weer snel konden beginnen. Hierdoor kon Sabine niet op tijd terug zijn met de ranja, gelukkig smaakte die na de wedstrijd ook nog.

De tweede helft was, in mij ogen (gekeken door een lichtelijk gekleurde bril), voor ons. Een paar keer stonden we alleen voor de keeper, maar waren we helaas niet koel genoeg om af te ronden. Het bleef hierdoor 1-1 en al met al was dit een uitslag waar wij goed mee konden leven. Dat leverde ons dus een “enkel” punt op en zijn we de hele competitie nog ongeslagen.

Naast een filmpje van ons doelpunt hebben we vandaag ook geluk met het feit dat een moeder haar fotografie hobby weer heeft opgepakt en dat wij daarvan mogen profiteren. Zie hieronder de foto’s gemaakt door Cisca Jansen.

Volgende week wacht ons een lastige tegenstander. Lochem staat bovenaan met twee gewonnen wedstrijden. In de beker hebben ze met 6-1 van onze MO15-1 gewonnen. Gelukkig is alles in voetbal mogelijk…de bal is nu eenmaal rond.