blok-oranje-rood

Een clinic door/voor de dames van FC Twente

blok-oranje-rood

Als fanatiek damesvoetbal liefhebber volgt u natuurlijk al het damesvoetbal op de voet. Dan is het u vast niet ontgaan dat de dames van FC Twente op het moment in een dalletje zitten. De laatste twee wedstrijden werden namelijk verloren. Als regerend landskampioen zijnde mag je dat dan toch een klein dalletje noemen.

Omdat FC Zutphen erg veel aandacht besteed en erg begaan is met het vrouwenvoetbal in de regio, vonden we dat we de dames van FC Twente een handje, in dit geval een stuk of 132 handen, moesten helpen.

Er werd een ingenieus plan bedacht door Aukje en Saskia, de twee initiatiefnemers. Het enige dat daarvoor nodig was, waren een paar meiden/dames van FC Zutphen die een training wilden volgen. Zeg nou zelf, wat motiveert nu meer dan het geven van een training aan 66 enthousiaste meiden/dames.

Een vijftal dames van FC Twente werden onder het mom van “een clinic geven” naar FC Zutphen gelokt, niet wetende dat ze gewoon de avond van hun leven zouden beleven.

De 5 dames, bestaande uit Maud Roetgering, Lois Niënhuis, Suzanne Giesen, Sabrine Ellouzi en Renate Jansen, zijn 2 uur lang flink vermaakt op sportpark ’t Meijerink. In de persoon van Renate Jansen hadden we dus een echte international op ons veld lopen. Hopelijk voor haar mag ze binnenkort bij de oranje leeuwinnen weer laten zien wat ze vandaag allemaal heeft geleerd van onze meiden/dames.

Twee uur lang mochten de dames van Twente verschillende trainingsvormen met onze meiden en dames uitvoeren. Dat de meiden van FC Zutphen er zin in hadden bleek al wel uit de warming-up. Normaal begin je namelijk met rustig warmlopen, maar in dit geval werd het gelijk een sprintwedstrijd.

Er werden 7 verschillende oefeningen uitgevoerd die bestonden uit pass-, dribbel- en schietoefeningen en natuurlijke uit verschillende partijvormen. Er werden verschillende tips uitgedeeld door de dames van FC Twente waaraan je duidelijk merkte dat je met profs te maken had die heel wat uurtjes per week op het veld staan. Onze talentvolle keepers werden flink onder handen genomen door Loïs Niënhuis en hebben flink moeten afzien.

Aan het einde werd er nog een heuse prijs uitgedeeld voor het meisje die de meeste punten had behaald bij een zeker spel. De bedoeling van het spel was om de bal precies hard genoeg te passen, zodat deze in een vak bleef liggen. Noraly Eimers had knap de meeste punten behaald en won daarmee een echt FC Twente shirt met handtekeningen.

Tot slot mochten de dames van FC Twente nog handtekeningen uitdelen en met iedereen op de foto. Zelfs de trainers maakten nog even tijd vrij om op de foto te gaan.

Met een tevreden en gelukkig gevoel zijn de dames van Twente weer afgereisd naar het oosten. Vrijdag 13 december spelen de dames thuis tegen PEC Zwolle voor de Eredivisie cup en het zal moeten blijken of deze clinic genoeg motivatie heeft opgeleverd om weer eens een goed resultaat neer te zetten. Als het heeft geholpen mogen ze altijd terugkomen. Hopelijk hebben de dames van Twente het in ieder geval leuk gehad, daar was het ons tenslotte om te doen.

Oh ja, de meiden en dames van FC Zutphen hebben zich ook prima vermaakt.

FC Zutphen

 

 

Fotograaf: Hans ten Brinke

Vind ik leuk 0

Artikel delen

Het laatste nieuws