Driepunter voor FC Zutphen in Gramsbergen dankzij hattrick Timon Kuiper

FC Zutphen deed zaterdagmiddag goede zaken in en tegen Gramsbergen. Met een ranglijst waar ploegen heel dicht bij elkaar staan betekent immers winnen naar boven kijken en verliezen naar onder. Na een ruststand van 0-0 schoot Timon Kuiper na rust in een tijdsbestek van 17 minuten 3 keer raak. Gramsbergen scoorde vervolgens 1 maal tegen. Maar FC Zutphen kwam niet meer in gevaar en had de score ook best nog wel kunnen uitbreiden.

Beide ploegen hebben moeite met het veld

Scheidsrechter Pepijn Blaak uit Enschede stemde in met het spelen op natuurgras op het hoofdveld. Het was niet te drassig, maar door de vele regenval bleek het toch ook behoorlijk glad. Beide ploegen hadden hier last van en het kwam de kwaliteit van het spelletje niet ten goede. Goed combinatievoetbal was hier wel een uitdaging. Gramsbergen loste dit op door veelvuldig de lange bal te spelen om daarmee spits Roy Seinen in stelling te brengen. In de 1ste minuut van de wedstrijd kreeg hij die kans ook, maar de bal kwam recht in de handen van keeper Joey Wolsink. Voor rust gebeurde er verder niet veel noemenswaardigs. Het opgekomen publiek zag rommelig voetbal en weinig echte kansen.

FC Zutphen sterk na rust

FC Zutphen kwam beduidend beter uit de kleedkamer. Trainer Mark Horsman had Tim Scholten en Mike Teeuw gewisseld voor Tijmen Tegelaar (JO19) en Martijn Zandbergen. In de 49ste minuut kreeg Timon Kuiper de bal voor zijn voeten nadat eerdere pogingen op doel waren geblokt. Van grote afstand vuurde hij een kanonskogel waarop keeper Kosters het nakijken had: 0-1. De ban was gebroken. Het gaf FC Zutphen een boost en toen 4 minuten na het eerste doelpunt de bal door Gramsbergen slecht werd uitverdedigd, onderschepte Timon Kuiper de bal en schoot deze strak in de linkerhoek onhoudbaar voor de keeper, 0-2. Gramsbergen oogde terneergeslagen. Het had het zichtbaar moeilijk en moest ook nog toezien dat spits Seinen het veld geblesseerd verliet.

Hattrick Timon Kuiper

Toen Michalis Spiridakis in het strafschopgebied werd gevloerd, mocht Timon Kuiper aanleggen voor het voltooien van zijn zuivere hattrick. Dit deed hij onberispelijk: 3-0. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld. In minuut 71 deed Gramsbergen nog wat terug. De ingevallen spits Evert Jan Zweers haalde vanaf rand 16 droog uit en bracht de stand op 1-3. Gramsbergen probeerde het nog wel. Maar kreeg zeker na een rode kaart voor Ruben Meijerink voor het met gestrekt been invliegen op Hidde van Kalker geen echte kansen meer. FC Zutphen speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en kreeg ook nog wel kansen om de uitslag te vergroten. Een bijzondere vermelding vanmiddag voor de onvermoeibare Mido Blok op het middenveld, die voor zijn tegenstanders volstrekt ongrijpbaar was en het rommelige spel van de middag regelmatig glans gaf. Na een aantal minuten blessuretijd floot de prima leidende jonge scheidsrechter Blaak af. FC Zutphen had 3 punten in de pocket en kan weer even naar boven kijken. Gramsbergen zal zijn wonden moeten likken, maar zal er met haar niet aflatende inzet vast wel weer bovenop komen.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink, Tim Scholten (46. Martijn Zandbergen), Koen Hulleman, Kevin Ooms, Timon Kuiper, Mido Blok, Michalis Spiridakis, Mike Teeuw (46. Tijmen Tegelaar) en Jesse de Vries (86. Milan Klaver)