blok-oranje-rood

Donovan Tegelaar vanaf volgend seizoen trainer FC Zutphen (zat) 2

blok-oranje-rood

Donovan Tegelaar is met ingang van het seizoen 2023/2024 de nieuwe trainer van FC Zutphen (zat) 2. Donovan (49) heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan als trainer, o.a. als hoofdtrainer van sv Almen en vv Gorssel. Hij volgt na dit seizoen het trainersduo Wilco van Osch en Tom de Haan op.

Over Donovan

Donovan Tegelaar is 49 jaar en woont met zijn vrouw Sabine en 3 kinderen Ruben, Tijmen en Maren in Gorssel. Bij vv Gorssel begint hij als jeugdtrainer, wordt hij een aantal jaren trainer van het 2e elftal en vervult hij 1 jaar de functie van interim hoofdtrainer. Daarna volgt een overstap naar vv Almen, waar hij 2 jaar het 2e elftal traint en vervolgens 4 jaar hoofdtrainer is. Na zijn periode in Almen keert Donovan terug op het oude nest, als hoofdtrainer van Gorssel. Sinds dit seizoen traint hij de oudste jeugd van de club.

Gedreven en ambitieus

‘Gedreven en ambitieus’, antwoordt Donovan op de vraag hoe hij zichzelf omschrijft als trainer. ‘En ik ben altijd met het groepsproces bezig. Dus het team zal bij mij altijd boven het individu staan. Binnen de lijnen wil ik mijn team vanuit een goede organisatie laten spelen. Het liefst in een 1-4-3-3 formatie, met aanvallend voetbal’.

Geen onbekende

De trainer kent onze club al een tijd. ‘Ik zie FC Zutphen als een hele grote dorpsclub. Iets wat goed bij mij past, kijk maar naar de clubs die ik getraind heb. Verder heb ik al 2x als trainer het internationale U13 toernooi mogen begeleiden. En mijn zoon Tijmen speelt in de JO19-1 bij FC Zutphen. Inmiddels ken ik dus al best wat mensen binnen de club. FC Zutphen is een club met ambitie. Ze willen hogerop, dat willen ze uitstralen en dat hoort ook bij deze club. Daar wil ik heel graag mijn bijdrage aan leveren.’

Mooie uitdaging

Ik heb ongelooflijk veel zin om volgend seizoen te starten. Ik wil met het 2e elftal meedoen om het kampioenschap. Verder zie ik het echt als een uitdaging om de spelers zo te prikkelen dat er altijd ambitie moet zijn om in het 1e te willen voetballen. En natuurlijk wil ik ook mijzelf blijven ontwikkelen als trainer. Maar zover is het nog niet. Ik focus me nu nog op vv Gorssel. We doen met de JO19-1 mee om het kampioenschap en zitten ook nog in de beker.

Volgen

Toch zal de gedreven trainer de komende tijd wel iets vaker naar Zutphen rijden. ‘Als mijn programma het toelaat, dan ben ik de komende maanden wat vaker te zien bij trainingen en wedstrijden van het 2e elftal. Ik volg ze graag en ik wens Tom, Wilco, Jos en het gehele team heel veel succes dit seizoen. Tot snel!’

‘Lijn doorzetten’

Hans Nijland is blij met de komst van de nieuwe trainer. Namens de technische commissie vertelt hij: ‘We verwachten dat Donovan met zijn kennis, ervaring en manier van werken de stijgende lijn van het 2e elftal kan voortzetten. Hij kent de club al een tijdje en dat helpt hem ongetwijfeld om zich snel thuis te voelen. We kijken uit naar de samenwerking vanaf komend seizoen’.

Vind ik leuk 5