blok-oranje-rood

Derby Be Quick – FC Zutphen op het Zuidveen

blok-oranje-rood

Zaterdag 15 oktober vindt er op Sportcomplex het Zuidveen een onvervalste derby plaats: Be Quick tegen FC Zutphen. Vorige maand speelden beide ploegen tegen elkaar in de beker en toen zegevierde FC Zutphen met 0-2. Maar dat ging niet gemakkelijk. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. En een competitiewedstrijd is toch anders.

Beide teams matig begonnen aan de competitie

Na 2 wedstrijden heeft FC Zutphen 4 punten behaald en Be Quick slechts 1 punt. FC Zutphen haalde afgelopen zaterdag een zwaar bevochten punt tegen het sterke AVW ’66 uit Westervoort. En Be Quick ging met 2-0 ten onder bij ZZC ’20. De nederlaag ontstond na een heel vroege rode kaart, al na 6 minuten, waarna men kort daarna op achterstand kwam. Deze tegenslag kwam men niet meer te boven, temeer daar men vroeg in de 2e helft slechts met 9 man verder moest, na een 2e rode kaart. De 2-0 nederlaag is daardoor een stuk begrijpelijker.

Een derby heeft altijd iets speciaals

Beide ploegen, en dat geldt zeker voor FC Zutphen, willen mee doen om de bovenste plaatsen. Daarom mag er in deze wedstrijd geen puntverlies worden geleden, om niet verder achterop te raken. Er is in deze competitie slechts 1 ploeg, SV Twello, dat zonder puntverlies is, maar zij hebben slechts 1 wedstrijd gespeeld. Het geeft aan dat het in deze competitie alle kanten op kan.

FC Zutphen heeft een brede selectie

De trainers Mark Horsman en Mark Mol kunnen putten uit een brede selectie, waardoor ze tijdens de wedstrijd van spelwijze kunnen veranderen. Dat bleek ook afgelopen zaterdag toen de ploeg tegen AVW op achterstand kwam. Het gaat uiteindelijk toch om de vorm van de dag en Be Quick bezit een aantal goede spelers. Het zal ongetwijfeld een aantrekkelijke wedstrijd worden, waarbij de jongens elkaar goed kennen, zodat beide ploegen goed op elkaar ingesteld zijn.

Het 2e elftal

Het 2e elftal is na de knappe overwinning op DZC ’68 nog ongeslagen en neemt de 3e positie op de ranglijst in. DZC, dat grotendeels bestond uit oud eerste elftal spelers, was een geduchte tegenstander, maar het goed spelende team van Wilco van Osch en Tom de Haan trok aan het langste eind met een 2-3 uit overwinning. Zaterdag om 13.00 uur speelt ons aller 2e thuis tegen koploper DTS uit Ede. Zij hebben na 3 wedstrijden de volle winst behaald met een doelsaldo van +17. Alle reden dus om deze vroege topper in de 2e klasse op Sportpark ’t Meijerink te bekijken. We gaan er van uit dat onze jongens super scherp aan deze wedstrijd beginnen.

Het O23 team

De jongens van Mike Wesselink hebben na 2 wedstrijden de volle winst behaald. Zaterdag klopten ze Excelsior ’31 in Rijssen met liefst 5-2. Komende zaterdag om 12.30 uur wacht NEO uit Borne, de soevereine koploper, met de volle winst uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van +19. De wedstrijd op Sportpark ’t Meijerink begint om 12.30 uur. Alle reden om alle topwedstrijden op ’t Meijerink te zien en tevens een prachtige derby op het Zuiderpark die om 15.00 uur begint.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 9