blok-oranje-rood

Dagjournaal trainingsweek Oostenrijk: woensdag

blok-oranje-rood

Na de lange en zware dag van gisteren kon er vandaag wat langer worden uitgeslapen. De bus vertrok om 10.45 uur vanuit de Duxeralm. De leiding van het trainingskamp had weer een prachtig programma voorbereid. Er werden 2 groepen gemaakt. Beide groepen genoten van een mountainbike tocht en zochten het hogerop met ziplines. De dag werd afgesloten met een training voor het 1e en een wedstrijd voor het 2e.

[ux_image id=”23954″]

[gap]

Mountainbikes en ziplines

We moesten een klein half uurtje met de bus naar Gerlos. De groep werd daar gesplitst. Groep 1 ging op pad met mountainbikes. De 2e groep begon aan een stevige bergwandeling, om vervolgens met ziplines hoog over het gebergte te ‘vliegen’. Na 2 uur wisselden de groepen.

[ux_image id=”23953″]

[gap]

Het werden weer mooie uitdagingen voor zowel de spelers, begeleiding en enkele (jonge) supporters. Hans Nijland had de leiding over de mountainbike groep. Het was de bedoeling om richting het stuwmeer te gaan. Eerst zou er dan flink geklommen moeten worden en later weer gedaald in de schitterende omgeving. De eerste groep had de pech dat men op een gegeven moment door een plaatselijke Oostenrijker werd teruggestuurd naar een andere route, die fors omhoog liep. Na enige tijd zag men dat anderen verderop de ‘verboden’ weg wel namen, waarna men van de steile route om keerde. Dat scheelde toch al gauw 3 kwartier.

[ux_image id=”23951″]

[gap]

Daarna kon volop worden genoten van de omgeving. Het uitzicht op het stuwmeer was geweldig. Het was echter een loodzware tocht geworden en een aanslag op de conditie. Om ongeveer 13.30 uur was men terug en konden de fietsen met de 2e groep worden gewisseld en konden de kettingen voor de Flying Fox worden om gedaan, die de eerste groep weer had ingeleverd. De Flying Fox houdt in dat er vanaf een hoge bergrug zou worden abgeseild naar een lager gelegen gedeelte. Onderweg vlieg je boven een grote diepte en zie je de prachtigste vergezichten. Om daar te komen moest er flink worden geklommen.

[ux_image id=”23956″]

[gap]

Ook voor diegene die niet aan de Flying Fox deelnamen was er de mogelijkheid naar het eindpunt te gaan en zo opnamen te maken van de mensen die in vliegende vaart aan kwamen. Zo konden er mooie foto’s en video’s gemaakt worden van de zeer enthousiaste deelnemers. Dit onderdeel, onder zeer deskundige begeleiding, was dan ook een groot succes.Iets na 16.00 uur kwam men weer aan op de Duxeralm.

Bijzonder knap dat met name ook enkele vijftigers onder ons deze zware tocht volbrachten. Om 16.45 uur werd er warm gegeten in het restaurant, waarna er naar Wald vertrokken werd voor de training van het 1e en een wedstrijd van het 2e tegen het 1e team van SC Wald. De weg was vlak voordat we er met de bus overheen gingen weer open gesteld. Zelfs het leger was ingeschakeld om alle schade te herstellen.

Training 1e, wedstrijd 2e

Daarna begon het 1e team met een training en bereidde het 2e zich voor op de wedstrijd tegen SC Wald 1, die om 19.00 uur zou beginnen.

[ux_image id=”23955″]

[gap]

Het 2e begon fel aan de wedstrijd ondanks het zware programma van de ochtend. Max Oostendorp maakte een mooie loopactie maar scoorde helaas niet. Even later viel de 0-1 uit een prima pass van Joran van der Kamp op Steye Kleijzen. Laatstgenoemde maakte het de doelman zo moeilijk dat hij in balbezit kwam en scoorde.Verdedigend bij FC Zutphen liep het nog niet soepel, waardoor Wald kansen kreeg. Maar doelman Ezra Arends redde knap. Daarna scoorde Guido Beerning de 0-2, wat ook het resultaat was van snel druk zetten. Daarna was het Wald dat een drietal goede mogelijkheden had, maar niet tot scoren kwam. Het antwoord van FC Zutphen was opnieuw succesvol. Een vlammend schot van aanvoerder Sten Kamerman zorgde voor de 0-3. Kort daarna werd het 1-3 door een slordigheid achterin. Dat betekende ook de ruststand.

9 doelpunten

Na de rust was er een prima actie van Luuk Meijer die 3 man passeerde en de bal terug legde op Marnix Marsman, die de 1-4 op het scorebord bracht. In de 61e minuut scoorde Jelle Macare de 1-5 en leek een grote overwinning in het verschiet. Maar de gastheren toonden veerkracht. Met 2 prachtige doelpunten, de eerste zelfs vanaf de middenlijn, wisten ze de score tot 3-5 terug te brengen.Het laatste woord was echter voor FC Zutphen na een goede actie van Luuk Meijer, die zijn schot van richting veranderd zag worden: 3-6. Met 9 doelpunten was het publiek de grote winnaar.

De volgende spelers werden voor deze wedstrijd geselecteerd: Ezra Arends, Tycho Bloemen, Tom Wijnhoven, Joran van der Kamp, Valentijn Roters, Marnix Marsman, Steye Kleijzen, Sten Kamerman (aanvoerder), Nils Vos, Guido Beerning en Max Oostendorp. In de wissel stonden Ivan Nijland, Camiel a Campo en Mathijs van der Meulen. Na de rust kwamen Jelle Macare, Stan Murray, David te Slaa, Benjamin Roters en Luuk Meijer nog binnen de lijnen.

[ux_image id=”23952″]

[gap]

Binding

Hierna was er een gezellig feestje op het balkon van het clubgebouw van SC Wald. Het gezang was ongetwijfeld in de verre omtrek te horen. Ruud Evers, die morgen naar huis gaat, vertelde het in de bus goed. De binding in de totale groep, zowel het 1e als 2e, is uniek. Nu moet deze uitstekende onderlinge binding nog worden omgezet in resultaat op het veld. Dat zal voor de komende tijd de grote uitdaging worden.

Verslag: Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0