blok-oranje-rood

Dagjournaal 2: trainen, doelpuntenfestival, supporters van SC Wald en feest

blok-oranje-rood

We begonnen zaterdagmorgen met een lichte training voor de selectie. Trainer Donovan Tegelaar had met de jongens, voorafgaand aan de reis naar Oostenrijk, op donderdagavond nog een pittige training afgewerkt. Na de lange dag van vrijdag en de langdurige busreis van 930 km was het opvallend hoe gretig de groep was. En dat is zeker ook een compliment voor de trainer en medisch begeleider.

Trainen

Bij de training werd de nadruk gelegd op het strak en zuiver inpassen en de daarmee gepaard gaande handelingssnelheid. En dat bij een temperatuur die snel in de ochtend al was opgelopen boven de 25 graden. Na een korte drinkpauze was het afronden op doel aan de beurt. De keepers Ezra Arends en Ivan Nijland werden flink onder vuur genomen. Zij waren aangewezen om het doel te verdedigen tegen Wald 2 in de middag.

Revalideren

Verder was het ook een kwestie van revalideren. Freddy van den Bosch was samen met Teun Isselman met een revalidatie training bezig. Teun is twee keer geopereerd aan zijn knie en is duidelijk op de weg terug. Hij hoopt over een half jaar weer volledig te kunnen aansluiten, en dat zou een geweldig knappe prestatie zijn vanwege het doorzettingsvermogen dat hij heeft getoond. Met als belangrijkste motivatie het blijven beoefenen van zijn geliefde hobby.

SC Wald 2 – FC Zutphen 2

Om 13.00 uur was de aftrap tegen het 2e team van SC Wald. Het was allerminst een lichte training geworden en veel tijd was er niet om in de warmte van Wald uit te rusten. Maar al snel bleek het team van Wald een paar maatjes te klein tegen het fanatiek spelende FC Zutphen.

FC Zutphen trad aan met de volgende spelers: Ivan Nijland en Ezra Arends als keepers en verder met: Joran van der Kamp, Aleck Boeijink, Frank Smeerdijk, Marnix Marsman, Nils Vos, Olivier Braakhekke, Samuel Rensink, Senne de Boer, Steye Kleijzen, Tim Scholten, Tycho Bloemen, Milan Klaver en Pepijn Minneboo. Er werd door trainer Tegelaar om het kwartier gewisseld.

Vijf goals voor rust

Er werden 2 helften van 35 minuten gespeeld. In de 1e helft scoorden de Zutphenaren 5 keer. Marnix Marsman opende de score na goed voorbereidend werk van Frank Smeerdijk. Joran van der Kamp had de 0-2 op zijn schoen, maar zijn schot van grote afstand spatte op de kruising uiteen. Hij zou in een later stadium nog van zich doen spreken. Toch viel in de 27e minuut de 0-2 na een prachtige actie van Pepijn Minneboo. Twee minuten later was het Milan Klaver die de 0-3 scoorde na een mooie combinatie. En Siem Isselman en Pepijn Minneboo zorgden voor de 0-5 na mooie aanvallen en snelle combinaties.

Doelpuntenfestival

In de 2e helft zou FC Zutphen uitlopen naar 0-12. Samuel Rensink schoot de 0-6 binnen na een prachtige actie van Milan Klaver. Pepijn Minneboo zorgde voor de 0-7 na een fraai afstandsschot en Frank Smeerdijk voor de 0-8 na wederom goed voorbereidend werk van Milan Klaver. De 0-7 betekende een hattrick voor Pepijn Minneboo, die zich als jeugdspeler samen met Milan Klaver uitstekend manifesteerde.

Het laatste kwartier was het Joran van der Kamp die de hoofdrol voor zich op eiste. Hij zorgde als 2e speler voor een hattrick door de 0-9, 0-11 en 0-12 te maken na een mooi geplaatst schot, een subtiele voetbeweging, en een fout van de keeper. Daar tussendoor was het Siem Isselman, na een uitstekende pass van Olivier Braakhekke, die er mede voor zorgde dat het dozijn aan treffers vol werd gemaakt.

Nog 2 wedstrijden

Komende dagen zal het team vol aan de bak moeten in de 2 wedstrijden tegen Aschau en het 1e elftal van SC Wald. Dan kan iedere speler laten zien waar hij staat. Iedereen hield nog even het hart vast na een prachtige actie van Aleck Boeijink, die een forse tackle van zijn tegenstander tot gevolg had, maar gelukkig ondervond hij geen schade.

Overwinning SC Wald

Na een voorwedstrijd van de O12 teams was het de beurt aan het 1e elftal van SC Wald in de belangrijke competitiewedstrijd tegen USV Zederhaus. Met veel passie en vuurwerk van de kant van de FC Zutphen spelers en supporters, werden de gasten met 5-1 geklopt. Daarmee kwam SC Wald op 7 punten uit 3 wedstrijden.

Gezelligheid

Daarna was het nog lang gezellig. SC Wald zorgde de gehele dag voor een zeer gezellige ambiance, waarbij veel dorpsgenoten en toeristen naar de velden trokken. Er werden veel warme snacks, dranken en gebak verkocht en verder was er live Tiroler muziek. Onder het genot van een hapje en een drankje werden er weer vele contacten gelegd.

Programma zondag

Zondag bestaat het programma uit een uitgebreide training en gezellige groepsactiviteiten, waarna op maandag en dinsdag nog 2 wedstrijden worden gespeeld.

Vind ik leuk 2

Artikel delen

Het laatste nieuws