blok-oranje-rood

Dag 7: wedstrijden, 4x Roters en feest in Wald

blok-oranje-rood

Een bijzondere dag, want Angela, echtgenote van mede organisator, Frank de Vries, was 60 jaar geworden, met recht een kroonjaar. Angela is een bescheiden vrouw, die net als Ineke van der Kamp de echtgenote van Anton op de achtergrond een belangrijke rol vervult. We wensen haar als media redactie nog vele goede en gezonde jaren samen met haar gezin toe. De bus vertrok om 12.30 uur naar SC Wald waar alle activiteiten tot diep in de avond plaatsvonden.

[ux_image id=”31511″ image_size=”original”]

[gap]

Selectie speelt een wedstrijd van een uur

Toen we aankwamen op het sportpark bij SC Wald zag het er allemaal zeer sfeervol uit met een tent en kraampjes met allerlei etenswaren. De 300 kippenbouten die door Wald waren ingekocht bleken binnen een paar uur uitverkocht. Zowel bij de Oostenrijkers als de Nederlanders waren deze zeer populair. Jammer was het dat het de hele dag regende. De trainers hadden op papier 2 gelijkwaardige teams gemaakt die tegen elkaar gingen spelen namelijk:

Team zwart: Siem Isselman, Hidde Ruessink, Tim Scholten, David te Slaa, Tycho Bloemen, Tom Wijnhoven, Steije Kleijzen, Jesse de Vries, Ivan Staring, Sandro Bruil, Zidane El Hadouchi. Wissels: Max Oostendorp, Julius Roters, Senne de Boer, Camiel A Campo.

Team blauw: Ezra Arends, Stan Murray, Noah Bolt, Hidde van Kalker, Aleck Boeijink, Mido Blok, Marnix Marsman, Michalis Spiridakis, Floris de Boer, Benjamin Roters, Samuel Rensink. Wissels: Joran van der Kamp, Valentijn Roters, Ivan Nijland.

De wedstrijd

Team blauw was het meest in balbezit, maar team zwart verdedigde in de beginperiode sterk, en was gevaarlijk in de counter. Dat resulteerde in de 18e minuut in de 1-0. Een goed opgezette aanval door Ivan Starink, bracht de bal bij Jesse de Vries, die met een knappe actie Sandro Bruil in staat stelde om te scoren. In de 24e minuut was het 2-0. Jesse de Vries strafte een fout achterin bij blauw resoluut af. Blauw liet dat niet op zich zitten, en deed er een flinke schep bovenop. Dat werd het team van zwart te machtig, want in de 25e minuut viel de 2-1 door Michaelis Spiridakis, na goed voorbereidend werk van Benjamin Roters. en 4 minuten later was er de gelijkmaker die begon bij doelman Ivan Nijland. Met een prima pass op de sterk spelende Mido Blok, die Julius Roters in staat stelde om te scoren, 2-2. En in de 38e minuut viel de 2-3 na balverlies achterin bij zwart. Mido Blok stelde nu Michaelis Spiridakis in staat om te scoren.

Felle duels

Team zwart trachtte de bakens te verzetten, maar was na de snelle 3 doelpunten duidelijk de mindere. Stan Murray zorgde voor de 2-4. En Samuel Rensink schoot de 2-5 binnen na slordig verdedigen achterin. Het mooiste doelpunt viel in de 55e minuut. En die kwam van de voet van Floris de Boer. Hij schoot een voorzet van Mido Blok hard in de kruising, 2-6. Dat het er soms fel aan toe ging bleek wel uit het duel tussen doelman Siem Isselman en spits Benjamin Roters. Beiden raakten in een duel vol de bal. Het gevolg was dat de bal lek was.

SC Wald alte Herrn tegen FC Zutphen alte Herrn

Voor het eerst in de 3 jaar dat het trainingskamp plaatsvond, was er ook een wedstrijd van 70 minuten tussen de veteranen van SC Wald en die van FC Zutphen. Bij FC Zutphen traden de volgende personen aan: Frank de Vries, Hans Nijland, Ruud Evers, Mark Horsman, Mark Mol, Boy Elskamp, Ruud Theloesen, Chris Nauta, Herman Tuininga, Douwe Wullink, Bob Roters. Wissel: Aaron Nijland.

Wie dacht dat het een gezapig potje voetbal zou worden, kwam bedrogen uit. Het team van SC Wald dat bestond uit oud-spelers, die nu elders woonden, hadden 3 keer getraind voor dit duel. Daarbij waren de laatste keer 3 blessures gevallen, maar toch konden de gastheren nog een kwalitatief en kwantitatief prima team op de been brengen, dat gemiddeld toch ca. 15 jaar jonger was dan het team van FC Zutphen. Bovendien beschikte men over een paar uitstekende spelers, die nog niet zo lang geleden op hoog niveau gespeeld hadden.

Doelpuntrijke wedstrijd

De beide coaches van FC Zutphen hadden daarom een sterk tactisch concept uitgedacht, met een 4 mans middenveld. En dat wierp in het begin zijn vruchten af. Brutaal namen de Zutphenaren 3 keer een voorsprong, maar bij 3-3 maakten de gastheren 4-3. Met een uiterste krachtsinspanning maakte FC Zutphen nog gelijk tegen SC Wald dat qua snelheid en fysiek de meerdere was. Vlak voor rust werd het echter 5-4 en 6-4. En na de rust liep Wald uit naar 8-4. Uiteindelijk werd de einduitslag 10-6 voor Wald. Het talrijke publiek had er volop van genoten. Ondanks de 10 tegendoelpunten keepte Frank de Vries op de verjaardag van zijn vrouw een prima partij.

Vier keer Roters

Bob Roters maakte deel uit van het FC Zutphen team. Ook zijn jongste zoon Julius speelde een groot deel van de wedstrijd mee. Tijdens het verloop van de wedstrijd werd Bob verrast met de deelname van zijn 2 andere zoons, Benjamin en Valentijn. En zo gebeurde het dat er 4 Roters mannen op het veld stonden. En dat gebeurt natuurlijk niet elke dag.

Doelpuntenmakers

De doelpunten kwamen van Ruud Evers, Aaron Nijland, Benjamin Roters, Hans Nijland, Michalis Spiridakis en Frank de Vries (penalty).

Prijsuitreiking eisschützen

Na deze beide wedstrijden vond de prijsuitreiking plaats van het eisschutzen, dat donderdagmiddag had plaatsgevonden. Dat gebeurde officieel door de voorzitter van SC Wald, Steven van Beek, en de voorzitter van de plaatselijke VVV. De mensen die de eerste 3 plaatsen hadden bereikt kregen een mooie trofee, en kwamen op de foto. Een door SC Wald en de VVV prima georganiseerde activiteit.

SC Wald boekt belangrijke overwinning in de competitie

Om 17.00 uur trad SC Wald aan voor de competitiewedstrijd tegen USK Muhr, dat enkele plaatsen onder hen stond. SC Wald doet goed mee om de bovenste positie. De mannen van Muhr en hun supporters hadden een reis van 3,5 uur achter de rug. Dat is duidelijk anders dan wat wij in Nederland gewend zijn. Alle spelers en supporters van FC Zutphen zorgden voor veel sfeer op het sportpark met fakkels en prachtige rook kleuren. En na de uitslag van 4-1 voor SC Wald, was er grote vreugde na afloop. Samen met de spelers van Wald werd het lied springen voor FC Zutphen gezongen. En daarna maakten alle spelers een buikschuiver door de erehaag van FC Zutphen. Dat was niet moeilijk omdat er veel water op het veld stond.

Afsluitende feestavond

Na de wedstrijd werd er uitgebreid genoten van de door SC Wald verkochte etenswaren en drank. Dat kon, gezien de regen, gelukkig overdekt in een tent, waar tevens live muziek aanwezig was. Een groot gedeelte van het dorp en de omgeving was aanwezig, en dat zorgde voor een heel gezellige sfeer onderling. Iets na 1100 uur werd huiswaarts gekeerd naar Hochkrimml, nadat alle spandoeken van FC Zutphen, waren verwijderd.

Morgen wordt door de spelersbus de thuisreis aanvaard. En de vele supporters zullen in de loop van de week eveneens huiswaarts keren. Op maandagmorgen hopen we het laatste dagjournaal van dit trainingskamp in Wald/Konigsleiten 2022 te presenteren.

Gerjan Nijland

[ux_gallery ids=”31511,31512,31513,31514,31515,31516,31517,31518,31519,31520,31521,31522,31475,31523,31524,31526,31527,31528,31529,31530,31525″ style=”none” columns=”3″ depth_hover=”1″ image_hover=”glow”]

Vind ik leuk 6