blok-oranje-rood

Dag 5: klimmen, Eisschützen en oefenwedstrijd 2e

blok-oranje-rood

De dag in Hochkrimml begon met somber weer en 18 graden. Toch was het volop genieten van de frisse weersomstandigheden. De eerste groep moest al vroeg op pad voor de Hochseilgarten in Gerlos. De 2e groep vertrok een uur later. Het enthousiasme voor deze activiteit was groot. Na de uitleg van de instructeurs was het volop klimmen en abseilen. Een prachtige belevenis. Er werden weer veel mooie foto’s en bewegende beelden gemaakt. Na afloop was het gezellig vertoeven in een restaurant in Gerlos, waarbij van de koffie met apfelstrudel werd genoten.

[ux_image id=”31344″]

[gap]

Middagprogramma

Na de warme maaltijd vertrokken we naar Wald naast het trainingscomplex. Daar werden we ontvangen door 3 mensen van de plaatselijke VVV, en de voorzitter van SC Wald voor een typisch Oostenrijkse sport, namelijk het Eisschützen. Het was inmiddels flink gaan regenen, maar daar lieten we ons niet door weerhouden. Het is een sport die lijkt op curling en door een ieder beoefend kan worden.

De plaatselijke VVV in Wald/Koningsleiten als sponsor

Door de naamsbekendheid die het gebied krijgt door onze activiteiten is de plaatselijke VVV mede sponsor van ons trainingskamp. Dit werd nog weer eens benadrukt aan het begin van het Eisschützen. Alle spelers, begeleiders en supporters deden mee. We werden verdeeld in 2 groepen, waarna het spel kon beginnen, na een korte uitleg. Er werd door iedereen met veel enthousiasme gespeeld.

De zon breekt door

Naarmate de middag vorderde werd het prachtig weer, wat de spelvreugde nog vergrootte. Na afloop werden de organisatoren bedankt en werd er nog een gezamenlijke foto gemaakt. Het 1e elftal ging trainen op het hoofdveld van SC Wald, met aan het eind van de training een partij over de helft van het veld. Het 2e elftal bereidde zich voor op de wedstrijd tegen het 1e elftal van Hollersbach. Samen met de supporters werd nog een ronde Eisschützen gedaan.

USV Hollersbach 1 tegen FC Zutphen 2

Hollersbach is een dorp dat een kwartier verwijderd is van Wald. Het veld, maar ook de locatie zag er prachtig uit. Het hele gebied, waarbij zon en regen elkaar af wisselt, biedt veel natuurschoon en wordt ook uitstekend onderhouden. Geen wonder dat toeristen hier graag naar toe gaan, hoewel het er over het algemeen rustig en ontspannen is. Bij FC Zutphen namen de volgende spelers deel: Ivan Nijland, Koen Hulleman, Joran van der Kamp, Tim Scholten, Valentijn Roters, Senne de Boer, Samuel Rensink, Steye Kleijzen, Marnix Marsman, Thijmen Veen, Camiel A Campo, Sten Kamerman, Julius Roters, Tycho Bloemen, Aland Kader, Max Oostendorp, Niels Vos en Aleck Boeijink.

De wedstrijd

Hollersbach bleek over een uitstekend elftal te beschikken, met individueel goede spelers, veel snelheid, vooral in de omschakeling. De club greep deze wedstrijd aan om zich voor te bereiden op de competitiewedstrijd van aanstaande zondag. De eerste kans was voor FC Zutphen via een mooie omhaal van Joran van der Kamp, die door de doelman onschadelijk werd gemaakt. Achterin moest FC Zutphen alle zeilen bijzetten om schade te voorkomen. Ivan Nijland verrichtte een paar goede reddingen en Tim Scholten speelde achterin een uitstekende wedstrijd. En Tycho Bloemen was in zijn element. Want in deze fysieke partij kon hij volop de duels aangaan.

Toch een achterstand voor FC Zutphen

Er werd volop gewisseld, waardoor het soms lastig was te anticiperen op de tegenstander. Daar maakten de Oostenrijkers in de 38e minuut goed gebruik van. Een diepe bal bracht de spits alleen voor Ivan Nijland. Deze gooide zich voor zijn tegenstander, maar raakte met zijn hand het been. De spits was wel zo slim om te gaan liggen, en dat betekende een penalty die doeltreffend werd afgerond, 1-0. Zes minuten later stond de 2-0 op het scorebord. Een diepe bal bracht de spits opnieuw voor Ivan Nijland. Deze wist in eerste instantie redding te brengen, maar in de rebound straften de Oostenrijkers deze kans resoluut af.

Felle strijd na de rust

Hollersbach had de smaak te pakken en nam meteen na rust het initiatief. Een hard schot in de kruising werd op uitstekende wijze door Ivan Nijland tot corner verwerkt. Maar in de 50e minuut viel de 3-0 op identieke wijze als de 2-0. FC Zutphen had geen antwoord op de snel uitgespeelde aanvallen. Daarna moesten de gastheren gas terugnemen, vanwege het hoge tempo wat ze aan de dag legden.

FC Zutphen komt knap terug

Het pleitte voor de mannen van FC Zutphen dat ze bleven gaan. De training had schijnbaar toch al vruchten afgeworpen, want conditioneel zaten de Oostenrijkers er door heen. De doelman kon twee keer redding brengen na mogelijkheden van Julius Roters. Maar in de 69e minuut was hij kansloos op een bekeken afstandsschot van Alland Kader, 3-1. En 1 minuut later lag de 3-2 achter de doelman nadat Julius Roters een goede aanval doeltreffend afrondde.

Laatste 20 minuten voor FC Zutphen

FC Zutphen gooide alles op de aanval en de tegenstander moest terug. Alek Boeyink werd ingebracht, en hij bracht voetballend nog meer lijn in het team. De tegenstander verdedigde echter stug. Tien minuten voor tijd, toen het steeds donkerder werd, was er een goede aanval en voorzet van Max Oostendorp, die keihard door de ingevallen Ivan Staring werd over gekopt. FC Zutphen wist echter de eerste nederlaag in dit trainingskamp niet meer te voorkomen. Het was toch een zeer nuttige oefenpartij en dat gold voor beide teams. Na afloop was er volop gezelligheid in het dorp Hollersbach, dat ons ongetwijfeld volgend jaar graag weer wil ontvangen.

Gerjan Nijland

[ux_gallery ids=”31343,31344,31345,31346,31347,31348,31349,31350,31351,31352,31353,31354,31355,31356,31375,31376,31377,31378,31379,31380,31381,31382,31383,31384,31385″ style=”none” depth_hover=”1″]

[block id=”22478″]

[gap]

Vind ik leuk 2