blok-oranje-rood

Dag 4: trainen en oefenzeges 1e en 2e

blok-oranje-rood

Er werd in de morgen uitgeslapen, omdat de bus naar het trainingsveld pas om 11.30 uur vertrok. Het was een prachtige dag, strak blauwe lucht en 25 graden. Het 1e elftal begon op het hoofdveld met een hersteltraining en het 2e begon op het strak gemaaide trainingsveld.

[ux_image id=”31317″]

[gap]

Voorbereiding op de avondwedstrijd

De aanvangstijden voor de avondwedstrijden werden gewijzigd. Enerzijds door de hoge temperatuur die verwacht werd in Kirchberg, anderzijds doordat er blessures waren bij de tegenstander. Hierdoor werd de speelduur ingekort. Het 2e elftal trainde intensief waarbij ook Kevin Ooms en Koen Hulleman aansloten.

Vroege warme maaltijd

Vanwege de reisduur naar Kirchberg van ca. 1,5 uur werd de warme maaltijd in restaurant Filzsteiner Alm vroeg genuttigd, namelijk om 14.00 uur. Het was opnieuw een uitstekende maaltijd: patat en de beroemde Wiener Schnitzel. De bus vertrok om 16.30 uur, zodat er nog tijd over was om even te relaxen.

FC Zutphen 2 – SC Kirchberg 2

FC Zutphen kwam met de volgende spelers in actie: Ivan Nijland, Tim Scholten, Joran van der Kamp, Sten Kamerman, Tycho Bloemen, Senne de Boer, Max Oostendorp, Steye Kleijzen, Sandro Bruil, Thijmen Veen, Aland Kader, Marnix Marsman, Valentijn Roters, Julius Roters, Samuel Rensink en Camiel a Campo.

FC Zutphen pakte meteen het initiatief en scoorde in de 8e minuut. Het was Aland Kader die met een mooie solo vanaf het middenveld de doelman kansloos liet. Het regioteam uit Oostenrijk, dat was samengesteld door oud Zutphenaar Gert van Soest, die in Westendorf woont, trachtte wat terug te doen. Maar de verdediging onder leiding van Joran van der Kamp en Sten Kamerman gaf geen krimp.

FC Zutphen scoort opnieuw

In de 30e minuut viel de verdiende 0-2. Het was een prachtige aanval die achterin begon bij Joran van der Kamp die passte op de sterk spelende Thijmen Veen. Deze opende op de snelle Aland Kader, die een prima voorzet gaf op Sandro Bruil, die doeltreffend afrondde. Ondertussen was Hans Nijland in het veld gekomen bij de Oostenrijkers, omdat men wat krap in de wissels zat. De veteraan uit Zutphen was weliswaar wat minder snel en wendbaar geworden, maar had aan zuivere passing en inzicht nog niets ingeboet.

Na de rust toch nog een tegendoelpunt

Nadat FC Zutphen de nodige wissels hadden doorgevoerd, was het even wennen aan de nieuwe plek van diverse spelers. Daar maakten de gastheren uit Tirol goed gebruik van door 5 minuten na de rust een fout achterin af te straffen wat de 1-2 eindstand zou opleveren. Want er werd daarna niet meer gescoord. Trainer Boy Elskamp was na afloop tevreden met het vertoonde spel. Hij vond dat de nieuwe jongens zich prima hadden gemanifesteerd, en dat dit perspectief opende voor het nieuwe seizoen.

FC Zutphen 1 tegen SC Kirchberg 1

De speelduur in deze wedstrijd werd ingekort naar een half uur. Maar desondanks won FC Zutphen met 0-3. Deze spelers kwamen in actie: Ezra Arends, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink, Kevin Ooms, Stan Murray, Jesse de Vries, Michalis Spiridakis, Benjamin Roters, Floris de Boer, Ivan Staring, Timon Kuiper, Zidane El Hadouchi, Mido Blok, Noah Bolt en Siem Isselman.

Michalis Spiridakis lijkt zijn draai al goed gevonden te hebben bij FC Zutphen. De oud-speler van Go Ahead Eagles maakte het eerste doelpunt door zijn tegenstander uit te kappen. De tweede goal kwam van de voet van Jesse de Vries, die na goed doorzetten de doelman kansloos liet. En het 3e doelpunt was een mooie actie van Benjamin Roters, die niet zelfzuchtig was, en de bal panklaar legde voor Zidane el Hadouchi die daardoor kon scoren.

Het eerste elftal werkt na afloop nog een fanatieke onderlinge partij af. Na afloop van deze wedstrijd werden er doelen klaargezet over een half veld. De jongens maakten er nog een fanatieke onderlinge pot van tot tevredenheid van de beide trainers Mark Horsman en Mark Mol. Daarna werd de thuisreis aanvaard waarbij donderdagmorgen een avontuurlijke activiteit zal plaats vinden. Donderdagmiddag zullen ook de supporters deelnemen en donderdagavond speelt het 2e elftal een wedstrijd tegen USC Hollersbach.

Gerjan Nijland

[ux_gallery ids=”31303,31304,31305,31308,31312,31316,31319,31307,31314,31315,31317,31310,31311,31318,31309,31313,31321,31320,31306,31326,31325,31324,31323,31322″ style=”none” depth_hover=”1″ image_hover=”glow”]

[block id=”22478″]

[gap]

Vind ik leuk 3