blok-oranje-rood

Dag 2: veel lichamelijke inspanning, zingen en een quiz

blok-oranje-rood

Oostenrijk is een vakantieland bij uitstek. Zeker in het gebied waar wij verblijven in het Zillertal en dan met name in Wald-Konigsleiten in Hochkrimml bij de prachtige watervallen. We hadden een goede nachtrust gehad in de uitstekend ingerichte chalets bij restaurant Filzsteinalm. Het uitzicht op de alpenweiden in de ochtend was prachtig.

[ux_image id=”31218″ image_size=”original”]

[gap]

Nadat we om 9.00 uur vertrokken, kwamen we om 9.15 uur aan op het trainingscomplex van SC Wald. De jongens hadden veel belangstelling van de plaatselijke bevolking, de toeristen die langs kwamen en ook van een aantal supporters die logeerden op de nabijgelegen camping of hotel. De beide trainers van het 2e, namelijk Tom de Haan en Wilco van Osch konden zich niet vrij maken voor het trainingskamp. Hun rol wordt deze week overgenomen door Boy Elskamp, trainer van de JO19-1 waarbij hij wordt geassisteerd door Hans Nijland.

Spandoeken

De organisatie en supporters hadden de velden voorzien van veel spandoeken zodat de naam FC Zutphen al van verre te zien was, ook vanaf de rijksweg. Beide groepen begonnen rustig met een rondo. Daarna werd er door beide teams fanatiek getraind. De hoogte van 1000 meter waarop het complex van SC Wald ligt, heeft tot gevolg dat het zuurstofgehalte minder was. Dat ging echter niet ten koste van de inzet van de spelers.

Afwisselende training

De hoofdtrainer en technische staf van FC Zutphen staan er om bekend dat ze een uitstekende veldtraining verzorgen. En dat bleek ook nu weer het geval te zijn. Het onderdeel latje koppen leverde een fanatieke tweestrijd op. De verliezers moesten 30 keer opdrukken. Maar ook de spelvorm aanvaller tegen verdediger leverde felle duels op. Benjamin Roters, Zidane El Hadouchi en Aland Kader manifesteerden zich daarin. Een keihard schot van Benjamin Roters belandde bij doelman Siem Isselman op de edele delen. Maar de doelman verwerkte die tegenslag manmoedig.

Middagactiviteit

Nadat het lunchpakket genuttigd was, gingen we richting Neunkirchen. Nadat er eerst nog enkele inkopen in de supermarkt werden gedaan, gingen we naar een bergmeertje in Neunkirchen. Het water komt rechtstreeks uit de bergen en het frisse water zorgde voor de nodige verkoeling. Diverse jongens deden voetvolley en een volleybalpartij. Ook was het goed relaxen op het terras.

Naar 2000 meter hoogte

Voor de spelers, supporters, trainers en vrijwilligers was er door de organisatie een gezellig avondprogramma georganiseerd. Maar voordat we er waren, moest er 300 meter hoogte overbrugd worden in een tocht van 2,5 km. Het was een pittige tocht met diverse steile gedeelten. Knap werk werd er geleverd door veteraan Chris Nauta die, ondanks zijn relatief hoge leeftijd, als eerste arriveerde in restaurant Berg geist Alm op 2000 meter hoogte. Maar ook de anderen leverden een uitstekende prestatie.

Pasta maaltijd, quiz en veel zingen

Nadat we van een heerlijke pasta maaltijd genoten, was er een quiz met 30 vragen georganiseerd. De vragen gingen over allerlei onderwerpen van sport, politiek, maar vooral ook over de eigen spelers, trainers en vrijwilligers. De quiz werd gewonnen door de supporters, die een groot deel van de vragen goed beantwoordden.

Veel zangtalent bij FC Zutphen

De leiding van deze gezellige avond was in handen van Joran van der Kamp, Jesse de Vries en David te Slaa. Zij riepen diverse personen naar voren die een lied opvoerden. Er was veel zangtalent aanwezig en dat veroorzaakte veel enthousiasme bij de aanwezigen. Het betrof het duo Boy Elskamp en Koen Hulleman, Sandro Bruil, Anand Kader, Ivan Staring, de zeer enthousiaste Samuel Rensink, Mark Mol, het duo Senne de Boer en Noah Bolt en het duo Tim Scholten en Alek Boeink, Thymen Veen en Ruud Evers. Als uitsmijter zorgden Mido Blok en Max ‘Meeuwis’ Oostendorp voor een paar prachtige nummers.

De weg terug in het donker en veel regen

Om 23.00 uur werd de gezellige avond afgesloten. In de stromende regen moest de afdaling worden gedaan en daarbij moest in het donker de nodige voorzichtigheid in acht worden genomen, om geen ongelukken te krijgen. Het was glad geworden vanwege de regen. Iedereen kwam gelukkig weer veilig aan bij restaurant Filzstein Alm. Morgen op 16 augustus zal de eerste wedstrijd plaatsvinden van het 1e elftal tegen een ploeg uit Oostenrijk. Daarvan zal uitgebreid verslag gedaan worden.

Gerjan Nijland

[ux_gallery ids=”31198,31202,31199,31200,31201,31203,31204,31205,31206,31207,31208,31209,31210,31211,31216,31217,31218,31219,31220,31221,31222,31223,31215″ style=”none” image_hover=”glow”]

[gap]

[block id=”22478″]

Vind ik leuk 3