Barbaros – FC Zutphen bij 2-2 stand gestaakt na 70 minuten

Vandaag was het zover. FC Zutphen start de competitie, uitkomend in de 2e klasse. De eerste wedstrijd was tegen Barbaros in Hengelo (Ov). Een team dat vorige seizoen via de nacompetitie is gepromoveerd naar de 2e klasse. De club SC Barbaros was zeer begaan met de slachtoffers van de aardbeving in Turkije van februari 2023, en heeft deze gesteund met hulp en de nodige donaties. De velden van Barbaros zijn gelegen naast het FBK Stadion (Fanny Blankers-Koen), bekend van de internationale atletiek wedstrijden.

Complete selectie

Trainer Mark Horsman en zijn staf hebben de selectie compleet en zijn blij dat de competitie start. Tijdens de bus rit van Zutphen naar Hengelo was verzorgster Esmee te Slaa al bezig een aantal spelers te behandelen zodat deze zich voor de volle 100% konden inzetten in de wedstrijd.

SC Barbaros begint sterk maar FC Zutphen neemt over

De eerste paar minuten komt Barbaros sterk uit de startblokken. Lang heeft dit niet mogen duren want Zutphen nam het initiatief snel over wat in de 4e-minuut resulteerde in een goed schot van Nathan Greven. Helaas wist de keeper van Barbaros knap tegen te houden. FC Zutphen bleef de nodige kansen creëren.

FC Zutphen komt voor

In de 9e minuut werd een voorzet van FC Zutphen in het strafschop gebied dusdanig met de hand beroerd door een speler van Barbaros dat de scheidsrechter niet anders kon beslissen dan een penalty te geven. Timon Kuiper legde de bal op de stip en schoot deze hard en onhoudbaar voor de keeper binnen, 0-1. Daarna volgde een fase met rommelig voetbal van beide zijden. Gaandeweg kreeg FC Zutphen weer meer grip op het spel en liet verzorgt voetbal zien met mooie snelle combinaties. Zo was er in de 23ste minuut een mooie aanval over links waarbij de goed spelende Koen Hulleman 2 tegenstanders uitspeelde en de bal teruglegde op Michalis Spiridakis. Deze wist echter de bal niet tussen de palen te schieten. In de 30e minuut lag het spel enige minuten stil. Een speler van Barbaros had bij een botsing de schouder uit de kom. Met assistentie van Esmee te Slaa, verzorgster van FC Zutphen, is de schouder terug gezet. Dit kon echter niet voorkomen dat de speler het veld moest verlaten.

Barbaros komt op gelijke hoogte maar niet voor lang

Ondanks het betere spel van FC Zutphen maakt SC Barbaros in de 42ste minuut de 1-1. Middels een goede aanval over rechts blijft de bal na een kluts vlak voor Joey Wolsink liggen en wist een speler van Barbaros van dichtbij binnen te schieten. Dit bracht FC Zutphen niet van slag want ongeveer 1 minuut later scoorde Zutphen de 1-2 via een aanval door het midden opgezet door Mido Blok die, met Michalis als tussenstation, Nathan Greven wist te bereiken. Deze speelde een verdediger uit en schoot onberispelijk binnen. Nathan maakte hiermee zijn eerste officiële treffer na zijn terugkeer in het FC Zutphen shirt. Voor het einde van de eerste helft krijgt Barbaros nog een mega kans. Een kopbal die net de buitenkant van de rechter doelpaal schampt.

Ondanks goed begin 2e helft door FC Zutphen komt SC Barbaros weer op gelijke hoogte

FC Zutphen zet het spel van de eerste helft door in het tweede deel van de wedstrijd. Mooie combinaties en de nodige kansen. Barbaros gaf partij via counter voetbal waar ze het nodige gevaar mee teweeg brachten. Zo was er in de 59ste minuut een snelle uitbraak die resulteerde in de 2-2. Dit gaf Barbaros de nodige energie om door te zetten. Toch bleef FC Zutphen het meer verzorgde voetbal op de mat leggen.

Rood voor speler Barbaros en wedstrijd gestaakt

In de 70e minuut kreeg een speler van Barbaros een tweede gele kaart en moest het veld verlaten. De emoties rond het veld liepen hoog op bij SC Barbaros. De scheidsrechter voelde zich bedreigd en besloot de wedstrijd definitief te staken. Jammer, want vlak voor deze tweede gele kaart was het een faire wedstrijd. Hoe het nu verder gaat en wat de gevolgen zijn is niet duidelijk. Dit zal door het bestuur amateurvoetbal worden bepaald.

Volgende wedstrijd: thuis tegen Gramsbergen

Volgende week, op zaterdag 30 september, speelt FC Zutphen op het eigen Sportpark ’t Meijerink tegen Gramsbergen. De wedstrijd begint om 15.00 uur. We hopen op veel steun van FC Zutphen supporters!

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Kevin Ooms, David te Slaa, Zidane El Hadouchi, Mido Blok, Michalis Spiridakis, Nathan Greven, Koen Hulleman, Milan Klaver, Timon Kuiper.