ATC ’65 en FC Zutphen delen de punten na doelpuntrijke wedstrijd

Om iets voor drieën vertrok de bus vanuit Zutphen richting het mooie voetbalcomplex Slangenbroek van ATC ’65 (staat voor a triginta conditum = uit dertig ontstaan) te Hengelo Overijssel. Een grote vereniging met ca. 1250 leden. Nadat het de afgelopen dagen flink had geregend waren vandaag de weergoden ons goed gezind. Met het laatste beetje zon van de dag was het een perfecte middag, en deel van de avond om een wedstrijd te spelen. Na het mooie resultaat tegen AZSV uit Aalten heeft trainer Mark Horsman dezelfde selectie opgesteld voor deze wedstrijd.

ATC ’65 neemt initiatief en komt op voorspong

Op het enigszins late tijdstip, 17.00 uur, floot scheidsrechter Van Beek voor het begin van de wedstrijd. De zon stond op dat moment al behoorlijk laag wat ongunstig was voor FC Zutphen dat de toss had verloren. In het begin ging het aardig gelijk op al moet gezegd worden dat ATC meer kansjes en kansen wist te creëren, waaronder een hard schot op de paal. Ook Zutphen had een behoorlijke kans. Met een mooie pass stuurde Hidde van Kalker Timon Kuiper richting het doel van de tegenstander waar het schot van Timon net voor langs ging. In de 15e minuut ging het mis. Door knullig uitverdedigen wist ATC de bal over te nemen en de 1-0 binnen te schieten. Hierna was FC Zutphen even van slag en had een mindere periode. Ondanks dat kreeg FC Zutphen in de 25ste minuut een vrije trap die Timon Kuiper knap op doel schoot. De keeper van ATC wist echter met een goede duik de bal uit de hoek te werken.

ATC ’65 breidt voorsprong uit

In de 35ste minuut verloor FC Zutphen de bal rond de middellijn. ATC bedacht zich niet en speelde de bal over 3 à 4 schijven richting het doel van Zutphen. Een aanval die eindigde met de bal in het net voor de 2-0. FC Zutphen had hier geen weerwoord op. Na deze tegentreffer kwam FC Zutphen langzaam iets beter in het spel, maar moest in ATC’65 de betere ploeg erkennen. Het beloofde nog een zware 2e helft te worden.

FC Zutphen komt met geringe wijzigingen fris uit de kleedkamer

De trainer heeft in de rust de spelers op de juiste manier weten te motiveren en bracht Nathan Greven voor Hidde Ruessink. Deze acties brachten het nodige elan in de ploeg van FC Zutphen, en leverden het nodige resultaat. Het initiatief werd nu door Zutphen in handen genomen. Al in de 47ste minuut kwam de bal vanuit een kluts bij Milan Klaver terecht. Hij schoot de bal met een mooie boog in de verre hoek van het lege doel voor de 2-1.

FC Zutphen dendert door

Na de tegentreffer is ATC nog niet helemaal bijgekomen of FC Zutphen maakt de gelijkmaker. In de 54ste minuut was het namelijk Nathan Greven die langs de achterlijn de nodige verdedigers uit speelde. Op zo’n 5 meter van het doel gaf Nathan een perfecte voorzet die door Timon Kuiper van dichtbij werd binnen geschoten voor de 2-2. Ondanks het feit dat FC Zutphen de wedstrijd controleerde was er door de individuele klasse van een ATC speler een domper op het vertoonde spel. ATC wist namelijk in de 59ste minuut de 3-2 te maken. In de 60ste minuut bracht de staf van FC Zutphen twee nieuwe krachten: Koen Hulleman kwam in het veld voor Hidde van Kalker en Niek Bakkerweerd voor Marnix Marsman.

FC Zutphen maakt gelijk

FC Zutphen bleef aandringen voor de gelijkmaker en ATC deed z’n best dit te voorkomen en pareerde de aanvallen met lange ballen richting de spitsen. Uiteindelijk werd Timon Kuiper in de 75ste minuut na een lange solo onreglementair gestuit door de aanvoerder van ATC. De vrije trap net buiten de 16 werd door dezelfde Timon Kuiper knap over de muur binnen geschoten. Hiermee werd wederom de stand gelijk getrokken, 3-3. Met nog een kwartier te spelen deden beide teams hun uiterste best om de wedstrijd toch winnend af te kunnen sluiten. Het spel werd er aan beide zijden niet mooier op en de scheidsrechter moest dan ook de nodige gele kaarten uitreiken. Trainer Mark Horsman paste nog twee wissels toe. In de 88ste minuut kwam Martijn Zandbergen in het veld voor Milan Klaver en in de 92ste minuut werd Siebe Beuker gebracht voor Mido Blok.

Slotsom

Het was een thriller van een wedstrijd. De eerste helft was voor ATC ’65 met 2-0 aan doelpunten, en de tweede helft was voor FC Zutphen met een scoreverloop van 1-3. De trainers van beide teams kunnen zich in deze stelling vinden. Kortom het delen van de punten is gezien de wedstrijd terecht.

Opstelling: Joey Wolsink, Hidde van Kalker (Koen Hulleman), Hidde Ruessink (Nathan Greven), Kevin Ooms, David te Slaa, Mido Blok (Siebe Beuker), Michalis Spiridakis , Tim Scholten, Milan Klaver (Martijn Zandbergen), Marnix Marsman (Niek Bakkerweerd), Timon Kuiper