Voor sommigen is het misschien een beetje verwarrend. Eigenlijk zijn wij nog de MO13-1 dit seizoen, maar er is besloten om de regiocup als MO15-2 te spelen. Zo kunnen we alvast een beetje wennen.

Victoria Boys MO15-3 –  FC Zutphen MO15-2: 1-5 (1-3)

We hebben er lang op moeten wachten. Ik heb even terug gekeken en het is welgeteld 251 dagen geleden dat we voor het laatst een officiële wedstrijd hebben gespeeld. Helaas liet de KNVB ons ook nog enigszins in de steek en deelde ons in een competitie in van slechts 3 teams. Waar andere teams al 2 weken aan het voetballen waren, moesten wij dus wachten op onze eerste regiocup wedstrijd. Vandaag was dan eindelijk de dag.

Transfermarkt

We hebben natuurlijk niet stil gezeten de afgelopen maanden. We vonden het een mooi moment om ons op de transfermarkt te begeven en hebben 2 topmeiden aangetrokken. Het was niet goedkoop, maar het is het zeker waard. Bodil ter Schegget en Sophie Wiemer hebben intern de overstap naar ons gemaakt.
Ook hebben we verschillende onderlinge wedstrijden gespeeld tegen de MO15, MO13-2 en de jongens van de JO12. Er werd verloren en gewonnen, het resultaat is daarbij helemaal niet belangrijk (9-0 gewonnen van de jongens). Het spelen van wedstrijden is natuurlijk veel leuker dan alleen maar trainen.
Daarnaast moeten we Raffaela al een aantal maanden missen die een ernstige knieblessure heeft. We hopen dat ze in ieder geval aan het begin van het nieuwe seizoen er weer bij is.

Gebroken pols

We mochten vandaag in Apeldoorn spelen tegen de meiden van Victoria Boys (wat klopt hier niet?). Ondanks dat de velden en het complex niet in de allerbeste staat zijn, ligt het er wel erg mooi zo in de bossen. De meiden van Victoria Boys waren al bezig met de warming-up en blijkbaar leken ze van een afstandje best groot. Onze meiden waren er behoorlijk van onder de indruk. Na de wedstrijd was wel duidelijk dat grootte er helemaal niet toe doet, met de juiste instelling kom je veel verder.

Onze vaste keepster Imke heeft zich in de oefenwedstrijd van vorige week geblesseerd aan haar pols en daarom zou vandaag gelegenheids keeper Charlotte het doel verdedigen. Bij gebrek aan goals op het intrapveld, wat de meiden maar vreemd vonden, werd Charlotte op een alternatieve manier klaargestoomd voor deze taak. Helaas blesseerde Charlotte zich tijdens de warming-up ook aan haar pols. De bikkel is toch begonnen aan de wedstrijd, maar na 30 minuten ging het toch echt niet meer. We hebben vandaag te horen gekregen dat haar pols gebroken is. Heel erg zuur voor haar. Ze offert zich op voor het team en wordt op deze manier daarvoor beloond. We hopen dat ze snel herstelt en in ieder geval zonder problemen op vakantie kan.

Gelukkig wilde Bodil het doel wel verdedigen. Ze heeft één doelpunt tegen gekregen, maar dat schot was zelfs onhoudbaar voor Sari.

Scoreverloop

Het meegereisde publiek had amper een plekje gevonden om te gaan zitten of we hadden de eerste er al in liggen. Een voorzet van Lynn H. en het afronden van Lynn O. Niet heel veel later was het weer Lynn H. met de assist en deze keer was het Sophie die de bal kon binnen schieten.

We hadden vandaag ook een primeur. Marlinde maakt iedere tegenstander altijd gek met haar loopacties. Hoewel ze al regelmatig fantastische assists heeft gegeven, had ze tot vandaag nog nooit zelf gescoord. Na een mooie rush rondde ze vandaag haar actie helemaal zelf af. Leuk om te zien hoe haar BFF Nienke met haar meeleefde vanaf de zijlijn. In de rust stond het 1-3 voor ons.

In de tweede helft wisten we nog twee keer te scoren. De onvermoeibare Sophie maakte haar tweede van de dag door goed door te lopen op de keeper en niet in te houden. Uiteindelijk zorgde Mila voor de eindstand van 1-5 door na een mooie loopactie hard binnen te schieten.

Behalve een overwinning verdiende de meiden een applaus van de trainers en het publiek, altijd leuk. Ondanks de tegenslag van vandaag was iedereen in een euforische stemming. Volgende week nog één wedstrijdje en dan is het alweer zomerstop. Dat is erg jammer, want zo’n wedstrijd als vandaag smaakt naar meer.

Een trainer

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!