blok-oranje-rood

4×4 toernooi was een voetbalfeestje voor de kinderen van de JO10

blok-oranje-rood

Zaterdagochtend stond voor de voetballers van FC Zutphen JO10 een 4×4 toernooi met individuele winnaar op het programma. Tijdens deze toernooivorm spelen de kinderen 4 tegen 4.

[ux_image id=”18351″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Zaterdagochtend stond voor de voetballers van FC Zutphen JO10 een 4×4 toernooi met individuele winnaar op het programma. Tijdens deze toernooivorm spelen de kinderen 4 tegen 4.

Speluitleg

Elke speler krijgt een letter die overeenkomt met een goal. Als ze de letter hebben gekregen van de trainer rennen ze naar de goal om te zien bij wie ze in het team zitten en tegen wie ze moeten spelen. Dan gaan ze lekker 8 minuten voetballen. Het is belangrijk om met jouw team veel doelpunten te maken want die tellen allemaal mee in de eindscore. Een gewonnen wedstrijd geeft 10 punten, gelijkspel is 5 punten en verlies 0 punten. Daarbij worden de doelpunten opgeteld.

Enthousiast en fanatiek

Na 8 minuten voetballen rennen de kinderen naar de wedstrijdtafel en geven de stand door. Wat een enthousiasme en fanatisme zien we dan! Daarna krijgen ze meteen weer een nieuwe letter. Weer een nieuw team en een andere tegenstander, zo ook nieuwe kansen om punten te scoren.

Elkaar beter leren kennen

Door deze toernooivorm speelt iedereen steeds met andere kinderen en tegen andere kinderen. De kinderen van de JO10 leren elkaar op deze manier allemaal goed kennen. Zo werden er 5 rondes lang heel veel mooie acties gemaakt, ballen afgepakt en doelpunten gescoord. Na de laatste speelronde werden alle materialen weer opgeruimd door de kinderen. In deze tijd konden de trainers Herbert en Rens de punten optellen.

Een jarige!

Op naar de tribune en daar wachten de kinderen in spanning met een bekertje ranja op de uitslag van het toernooi. Wie zal de winnaar zijn? Wat ze niet wisten is dat trainer Herbert jarig was. Dus eerst werd er uit volle borst Lang zal hij leven gezongen. David, de trainer van JO12, hoorde ze zingen en kwam met zijn muziek box ook nog even buurten. Nog een verjaardagsliedje voor Herbert, ze zingen en springen op de tribune, wat een voetbalfeest. En….wie jarig is trakteert, uitdeelzakjes chips, dubbel feest.

De uitslag

Al smullend van de chipjes zaten de kinderen te wachten op de uitslag van het toernooi. Daar kwamen de verlossende woorden. Deze keer 4 winnaars want er waren 2 jongens met evenveel punten. 3e plek was voor Dani, de gedeelde 2e plek voor Lucas en Floris en de winnaar van vandaag was Rohat.

Tekst: Larissa Klaassen, coördinator JO10

[ux_gallery ids=”18353,18352,18351,18350,18349,18348,18347,18346,18345,18344″ style=”none” lightbox_image_size=”original” depth_hover=”2″ image_size=”original” image_hover=”glow”]

Vind ik leuk 0