blok-oranje-rood

08 Dagjournaal zaterdag 22 augustus trainingskamp Oostenrijk.

blok-oranje-rood

De dag begon zonnig, maar in de loop van de ochtend koelde het af en dreven wolken het berglandschap binnen. De ochtend werd besteed aan het schoonmaken van de appartementen en het verzorgen van het lunchpakket voor zowel de middag als de dag er na. Om 12.15 uur werd vertrokken naar SC Wald. Het 1e elftal had een pittige training als afsluiting, en het 2e elftal zou om 14.45 uur starten tegen SC Wald 2. Deze wedstrijd was de voorwedstrijd voor aanvang van de eerste competitiewedstrijd van SC Wald tegen Uttendorf die om 17.00 uur zou beginnen. Freddy van den Bosch zou de spelers van Wald voorbereiden en als medisch verzorger naast de trainer op de bank plaats nemen.

Op de training ging het er weer fanatiek aan toe. Naast de spelvorm die zeer leerzaam is voor het combinatie voetbal, 8 keer de bal in de eigen partij houden wat een doelpunt oplevert, was er een mooie slot partij. Het is te zien dat  het team in een selectiefase zit, waar een ieder zich waar moet maken. Na de training vond dan ook door de beide trainers een gesprek plaats met de groep over de gang van zaken in de komende week.

Het 2e elftal was veel te sterk voor SC Wald 2. Door de regen die ondertussen neer plensde moest de wedstrijd zelfs nog iets ingekort worden, met name ook door het onweer. Op dat moment was de stand 0-12 met 5 doelpunten van Luuk Meijer, 3 doelpunten van Nando Bleumink, en 2 doelpunten van Matthijs van der Meulen en Joran van der Kamp. Het was ondertussen bijzonder gezellig geworden op het complex van Wald, waar de coronamaatregelen goed werden nageleefd. Er was een barbecue en een tappunt onder een overkapping gerealiseerd. Maar de regen dreigde roet in het eten te gooien. Bij SC Wald was men echter niet voor 1 gat te vangen. De terreinknecht zorgde met een sneeuwschuiver dat er veel water van het veld naar de zijkanten werd geschoven. Ondertussen was het ook wat minder gaan regenen en de wedstrijd kon daardoor doorgaan.

Om 1700 uur kwamen de beide ploegen van SC Wald en Uttendorf het veld op. Laatstgenoemde was vorig seizoen net boven de concurrent uit Wald geëindigd. De teams van FC Zutphen zorgden voor veel sfeer bij aanvang en ook tijdens de wedstrijd. Dat een wedstrijd in de lagere regionen leuk kan zijn toonden beide ploegen aan. Nadat Uttendorf de 0-1 had gemaakt, wist Wald nog voor de rust onder luide aanmoedigingen van het eigen en Zutphen publiek een 2-1 voorsprong te pakken.

Na de rust werd de wedstrijd grimmiger en moest Wald met 9 man verder doordat 2 spelers 2 keer geel kregen. Onder luide aanmoedigingen trachtte Wald stand te houden, maar de scheidsrechter gaf aan de bezoekers 7 minuten voor tijd een gemakkelijk gegeven strafschop. Uttendorf maakte daardoor de 2-2, en de doelpunten maker kon het niet nalaten de Zutphen supporters wat te provoceren. Dat kwam de ploeg duur te staan. Menig team zou in elkaar storten en de schuld aan de scheidsrechter geven, maar de 9 van Wald rechtten de rug. In de 90e minuut viel de onverwachte 3-2 uit een counter. De spelers van Zutphen renden het veld op en boven de doelpuntenmaker werd een pyramide gebouwd. Wald sleepte de 3-2 over de streep, met dank aan FC Zutphen.

Er was veel muziek en er werden van beide kanten toespraken gehouden. Voor die tijd hadden de spelers van Wald 1 voor 1 een buikschuiver gemaakt. De club werd door Anton van der Kamp en Herman Tuininga bedankt voor hun gastvrijheid en de geweldige wijze waarop FC Zutphen van hun faciliteiten gebruik kon maken. Vermeldenswaard is nog dat Toon Hillebrand de 2e prijs won bij een wedstrijd in de rust waarbij je een tennisbal kon kopen, en die zo dicht mogelijk bij de middenstip moest gooien. Misschien een idee voor FC Zutphen.

Daarna werd teruggekeerd met de bus naar Hochkrimml. Het avondeten werd genoten en de organisatie had een zanger met muziekinstrumenten uitgenodigd. Voorafgaand aan het diner bedankten Arthur Isselman en Herman Tuininga de 5 organisatoren Anton van der Kamp, Frank de Vries, Joran van der Kamp, Nathan Greven en Jesse de Vries. Terecht dat vermeld werd, dat dit trainingskamp voor FC Zutphen een onvergetelijke gebeurtenis was, die ook nog eens perfect was georganiseerd. De vreugde bij de organisatie straalde er de hele week van af. En als je als vrijwilliger iets graag doet, gaat het meestal ook heel goed.

De avond was bijzonder gezellig en duurde tot 23.30 uur, waarna er een einde kwam aan dit unieke trainingskamp.

De redactie bestaande uit Rickard Boersma, Henk Nijland en Gerjan Nijland hebben de deelnemers aan het trainingskamp, maar vooral ook de thuisblijvers graag op de hoogte gehouden van alle gebeurtenissen. Ze kregen daarbij veel hulp van de organisatie en de deelnemers met foto’s en beelden.

Henk Nijland zorgde er vanuit Zutphen voor dat tekst en beelden werden samengevoegd en op de website en sociale media werden gezet.

Allen hartelijk dank voor het vele werk dat is verricht.

Redactie Trainingskamp Oostenrijk van de selectie van FC Zutphen.

08 Trainingskamp FC Zutphen – Opkomst teams en volksliederen -video-

https://youtu.be/lks4lw0hVHo

08 Trainingskamp FC Zutphen – Interview met voorzitter SC Wald Steven van Beek -video-

Gerjan Nijland in gesprek met de voorzitter van SC Wald Steven van Beek.

https://youtu.be/4ttVk3AZE88

08 Trainingskamp FC Zutphen / Aankomst Bus ´t Meijerink -video-

 https://youtu.be/B0_Ka8O2644

 

[foogallery id=”20677″]

Vind ik leuk 0