blok-oranje-rood

07 Dagjournaal vrijdag 21 augustus trainingskamp Oostenrijk.

blok-oranje-rood

Het was een warme dag met temperaturen dik boven de 30 graden. Om 10.00 uur vertrokken we naar het trainingsveld in Wald. Daar werd voor het hele team een pittige training afgewerkt. Doelman Joey Wolsink had wat vocht in zijn knie, en kreeg daardoor in de loop van de training wat rust. Hij moet weer fit zijn in de komende week wanneer er donderdagavond een wedstrijd tegen Go Ahead Eagles onder 23 op het programma staat. Bij het afronden op doel werd hij vervangen door verdediger Nils Vos. Deze liet zien van alle markten thuis te zijn en ook het keepen te beheersen.

De gastvrijheid bij SC Wald is groot. Voor de bezoekers van de training werden er zelfs zonneschermen geregeld en de sproei installatie kon worden gebruikt om de jongens te verkoelen. Daarna maakte de voorzitter met een meegebrachte drone foto ś van ons allen. Hierna stapten we in de bus en gingen we op weg naar het mooi dorpje Hollersbach,

In Hollersbach gingen we naar de Naturbadesee een recreatieplas, waar het met dit weer goed toeven was. Tevens was er een Beachvolleybal plaats bij waar diverse jongens gebruik van maakten. Ook was er op het mooi aangelegde grasveld gelegenheid om een interview te houden met de 3 trainers Arthur Isselman, Toon Hillebrand en Ido te Loo. Er was genoeg gespreksstof naar aanleiding van de afgelopen week en de verwachtingen voor het nieuwe seizoen. De video staat verderop in dit journaal.

Na het warme eten in restaurant Duxeralm was er een avondprogramma in Krimml. We waren uitgenodigd voor een Platzconcert in de Anton Wallner Musikkapelle in het centrum van het dorp. FC Zutphen had als gast van het dorp daarvoor een speciale uitnodiging ontvangen. We werden zelfs welkom geheten, bij aanvang van het concert, en na enige tijd op het podium geroepen. Daar werden we toegesproken  door de voorzitter van het korps en de dorps bestuurder. Jesse de Vries bedankte namens FC Zutphen de gastheren uit Krimml voor de uitnodiging. Dat deed hij op een keurige en voortreffelijke wijze.

Om ongeveer 11.00 uur kwamen we weer aan in Hochkrimml. We hebben tijdens deze reis enkele mensen die hun verjaardag vieren. Afgelopen donderdag was dat Angela de Vries, de echtgenote van Frank. Zij werd in de avond toegezongen op het sportcomplex van SC Wald. En op zaterdag 22 augustus was dit Steije Kleizen. Hij bereikte de leeftijd van de volwassenheid dus 18 jaar. In een appartement werd de klok van 12.00 uur afgewacht. En daarna kwamen diverse mensen even langs om hem te feliciteren.

En zo breekt alweer de laatste dag aan. Iedereen is het er over eens dat door het drukke en intensieve programma de tijd is omgevlogen.

Redactie trainingskamp Oostenrijk selectie FC Zutphen

07 Trainingskamp FC Zutphen – Opluchtconcert – bus -video-

https://youtu.be/olVWIzc8Al8

07 Trainingskamp FC Zutphen – Interview met Arthur, Toon en Ido -video-

Gerjan Nijland sprak met de trainers van FC Zutphen Arthur Isselman, Toon Hillebrand en Ido te Loo tijden het trainingskamp in Oostenrijk.

https://youtu.be/8NFuHMj0MiI

[foogallery id=”20663″]

 

Vind ik leuk 0