blok-oranje-rood

06 Dagjournaal donderdag 20 augustus trainingskamp Oostenrijk.

blok-oranje-rood

We begonnen de dag met het feit dat er een aantal nieuwe gezichten zich meldden in de groep. Niek en Khen Bakkerweerd alsmede Luuk Meijer waren woensdagavond laat gearriveerd en zij maakten deel uit van ons gezelschap dat om 10.00 uur vertrok naar het veld van SC Wald. Daar werd een aanvang gemaakt met de uitlooptraining. Ondertussen kwamen ook medisch verzorger Esmee te Slaa  hier aan, alsmede Rens Bleumink. Zij werden door Anton van der Kamp van het station gehaald na een lange treinreis die ze gemaakt hadden.

Ondertussen was Freddy van den Bosch begonnen met de hersteltraining. Met name het onderlichaam van de spelers werd flink onder handen genomen. Mooi is het om te zien dat iemand van een andere discipline dan de reguliere trainers weer de nadruk legt op andere zaken, zodat de spelers weer zo snel mogelijk herstellen. En zo vul je elkaar aan.

Wat ons opvalt in dit trainingskamp is dat er achter de schermen veel werk wordt verzet. Door het intensieve wedstrijd programma is het van belang dat de kleding er goed uit ziet. Tot diep in de nacht zijn mensen als Ineke en Anton van der Kamp, Toon Hillebrand, Terry Klein Nagelvoort en Jacques Bosman bezig om dit te regelen. En ik zal ongetwijfeld nog wel mensen vergeten. Ook Freddy van den Bosch wordt veelvuldig gevraagd om de vele opgelopen blaren te behandelen. Hij krijgt daarbij hulp van Rudie en Evelien Theloesen die weer over de benodigde materialen blijken te beschikken. En hij krijgt nu ook hulp van Esmee een ervaren verzorger.

De grootste pechvogel is echter wel Noud Menting. Hij had vanaf het begin van de week grote blaren tussen zijn tenen waardoor het niet mogelijk was om mee te doen met de wedstrijden maar ook niet met andere activiteiten zoals bergwandelingen. Dat is voor hem een grote teleurstelling. Maar toch is het mooi om te zien hoe hij geniet van de successen van anderen, en ook van het feit dat de hoofdtrainer vraagt waar Noud is, als hij hem bij een activiteit mist. Dat is de juiste wijze van hoe je met elkaar omgaat, en naar elkaar omziet.

Na de training gaan we naar het zwembad van Krimml. Een prachtig tussen de bergen gelegen bad waar je niet alleen kunt zwemmen maar ook kunt volleyballen en tafeltennissen. Daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Zodanig zelfs dat bij het volleyballen door het fanatisme van trainer Ido te Loo de bal lek raakte. Diverse personen die graag een pilsje drinken of een andere consumptie of snack, maakten gebruik van het mooie terras waarbij je uitzicht had over het hele zwembad. De hoge temperaturen van bijna 30 graden deden de rest.

Na het zwemmen en het avondeten in restaurant Duxer Alm werd er om 17.45 uur vertrokken naar SC Wald voor de wedstrijd tussen ons 1e en het 1e van SC Wald. Bij ons waren er blessures van Sem Veeger en Koen Hulleman, maar zoals hierboven vermeld, er traden weer 3 verse krachten aan.

De wedstrijd met veel publieke belangstelling begon om 19.00 uur. Nadat de beide teams het veld hadden betreden werd er begonnen met het spelen van de volksliederen, zowel het Oostenrijkse als het Wilhelmus. Er werd volop meegezongen door spelers en publiek.

Nadat het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd had geklonken lag de bal binnen 2 minuten in het net van de tegenstander. Floris de Boer opende de score na een mooie 1-2 met Nathan Greven. Het zou uiteindelijk een ongelijke strijd worden tussen de beide ploegen want FC Zutphen trok met 13-0 aan het langste eind. De speaker werd er moedeloos van om steeds weer een doelpunt te moeten afkondigen.

Uiteindelijk werden de doelpunten gemaakt door Floris de Boer 4 keer, Jesse de Vries 3 keer, Luuk Meijer 2 keer, en Nathan Greven, Rik Vlutters, Teun Isselman en Timon Kuiper ieder 1 keer. Ook vermeldenswaard is het dat Mido Blok en Timon Kuiper regelmatig hun opwachting maakten in het 1e elftal, en dat Ivan Nijland in de 2e helft als doelman debuteerde.

Na de wedstrijd heerste er op het knusse sportcomplex van SC Wald een gezellige en vriendschappelijke sfeer. De thuisploeg had dan misschien wel 1 van haar grootste nederlagen in de geschiedenis geleden, maar de gezelligheid maakte heel veel goed, en men beleefde wat dat betreft een topavond.

Mooi was het ook dat Esmee te Slaa en Freddy van den Bosch de thuisploeg mee gaan helpen in de 1e competitie wedstrijd a.s zaterdag om de medische verzorging te regelen. Er waren nogal wat spelers met pijntjes, en die kunnen dan van te voren worden behandeld. Dat is een mooi voorbeeld zoals je elkaar als clubs voort helpt. Frank de Vries brengt vanwege zijn vele contacten de mensen zo bij elkaar.

Mede dit soort initiatieven en al deze gebeurtenissen maakt dit trainingskamp zo bijzonder.

Redactie trainingskamp FC Zutphen in Oostenrijk.

06 Trainingskamp FC Zutphen volksliederen -video-

https://youtu.be/-EO1q2e2nOA

 

[foogallery id=”20611″]

Vind ik leuk 0