blok-oranje-rood

04 Dagjournaal dinsdag 18 augustus trainingskamp Oostenrijk

blok-oranje-rood

Om 8.45 uur vertrokken we naar Wald voor de training. De jongens waren dus al weer vroeg aan de bal. Enkele mensen van de begeleiding deden wat boodschappen voor de anderen, maar bedachten onderweg om het trainingskamp van Ajax te bezoeken dat iets verderop ligt in Bramberg. De jongens waren daar net als FC Zutphen volop aan het trainen, maar mede door de corona maatregelen werd de selectie flink beveiligd. Men was daarom niet te benaderen. Via wat kruip door, sluip door, was het echter mogelijk op 10 meter afstand te komen en wat beelden van de training te maken. Ook zij waren bezig met afwerken op het doel van Onana en met name David Neres en Carel Eiting excelleerden daar.

Teruggekeerd in het trainingskamp van FC Zutphen kregen de jongens en overige begeleiding de gelegenheid inkopen te doen in de plaatselijke Spar.

Daarna gingen we op weg naar Stuhlfelden voor een middag boogschieten. Eerst kregen we binnen even uitleg hoe de boog met de pijlen te hanteren. En daarna gingen we naar het parcours. Na weer een flinke klimpartij moesten we op 10 locaties pijlen schieten op diverse beesten. Terry Klein Nagelvoort bleek een talent te zijn. Hij miste nauwelijks met technisch sterke schoten.

Maar de meeste aandacht kregen Sem Veeger en Jesse de Vries. Zij waren een pijl kwijt en zochten die binnen de omheining waar een stel tamme varkens rond snuffelden. Deze bleken echter niet zo tam te zijn als ze dachten want op een gegeven moment zetten een drietal varkens de aanval in. De jongens moesten razendsnel het vege lijf redden. En dat alles werd prima op video vastgelegd door  onze technisch reporter Rickard Boersma, die op het juiste moment aanwezig was.

Op de terugreis was er voor het eerst tijdens dit trainingskamp een tegenvaller. Door de forse regenbuien op deze dag kon de wedstrijd tegen FC Aschau niet doorgaan. Het veld stond onder water. De organisatie van dit kamp had nog diverse telefoontjes gepleegd om een andere tegenstander te krijgen. Maar komende zaterdag begint in Oostenrijk de competitie, dus men wilde liever rust voor de eerste wedstrijd. Deze organisatie is echter niet voor 1 gat gevangen. Men had inmiddels het veld van SC Wald afgehuurd en daar kon om 19.00 uur een onderlinge wedstrijd worden gespeeld, De trainers vonden het geen groot probleem omdat er deze week nog 4 wedstrijden worden gespeeld. ( 2 van het 1e elftal en 2 van het 2e elftal)

Na een uitgebreide warming up op het mooie complex van SC Wald hadden de trainers 2 gelijkwaardige teams gemaakt. Er werd aantrekkelijk, gedreven, in hoog tempo maar nog niet altijd nauwkeurig gespeeld. Het is belangrijk dat in de voorbereiding veel wedstrijdritme wordt opgedaan. Er vielen in de 4 keer 15 minuten 7 doelpunten. Voor de ene partij 4 en voor de andere 3 doelpunten. De partijen wogen dus goed tegen elkaar op. Hierbij viel op dat de jongens van de JO19 zich van de goede kant lieten zien. De eerste goal werd gemaakt door Timon Kuiper na prima voorbereidend werk van Jesse de Vries. Wat verder opviel was dat doelman Ezra Arends een prima indruk maakte met een paar uitstekende reddingen . Zijn mooiste was uit een strafschop van Rik Vlutters die hij met een prachtige reflex stopte.

De 2e goal viel uit een mooie combinatie tussen Jesse de Vries en Timon Kuiper. Maar daarna kwam de andere partij sterk terug. Rik Vlutters maakte zijn fout goed door de 2-1 te scoren, en Sem Veeger maakte de 2-2 na prima voorbereidend werk van Mido Blok. En de goed spelende Floris de Boer zorgde voor de 3-2 na een strakke voorzet. Daarna maakte Sem Veeger de 3-3 na een goede pass van Jesse de Vries. En de 4-3, tenslotte, viel na een gemakkelijk gegeven penalty. Deze werd gescoord door Nathan Greven.

De technische staf was tevreden met het vertoonde spel. Morgen wacht om 16.30 uur de wedstrijd van het 2e tegen Westendorf en om 19.00 uur speelt het 1e tegen het 1e team van dezelfde tegenstander.

Het is een druk en intensief programma, met voetbal als hoofdmoot, maar ook met veel onderling plezier en ontspanning.

Redactie trainingskamp Oostenrijk selectie FC Zutphen.

 

[foogallery id=”20563″]

04 Trainingskamp FC Zutphen busreis en bezoek Ajax -video-

https://youtu.be/bGufnFKGnKs

04 Trainingskamp FC Zutphen varkens achtervolging -video-

Sem Veeger en Jesse de Vries door varkens achtervolgd.

 https://youtu.be/TVKvzOwqflk

 

 

Vind ik leuk 0