blok-oranje-rood

03 Dagjournaal maandag 17 augustus trainingskamp Oostenrijk

blok-oranje-rood

In de morgen konden we in ieder appartement genieten van de warme broodjes die werden bezorgd. Boter en beleg was vanuit Zutphen meegenomen en was keurig verdeeld over de appartementen.

Het was een prachtig uitzicht over de alpenweiden, de koeien met de bellen, en de mooie vakwerkwoningen. En dat alles vanaf het balkon van ons appartement.

Om 9.00 uur vertrokken van Hochkrimml via Krimml naar het dorp Wald waar het trainingscomplex van SC Wald is gelegen. De steile afdaling vanaf ons complex was meer dan de moeite waard. Door het zonnige weer zag alles er stralend uit. En we hadden meteen al een mooi uitzicht op de watervallen, die de grootste van Europa zijn, en die we in de middag zouden gaan bezoeken.

In Wald begon de training op het fraaie sportcomplex van SC Wald, dat omringd was met rood oranje vlaggen van FC Zutphen. Ook diverse supporters waren bij de training aanwezig zoals Ruud en Evelien Theloesen die vlak bij op de camping stonden, en Gert van Zoest en zijn echtgenote. Zij wonen in het naburige Brixen im Thal. Ondertussen werd er scherp getraind. Er werd begonnen met een rondo waarna een heel scala aan trainingsoefeningen werden afgewerkt.

Er was veel fanatisme met fraaie doelpunten in de afsluitende partij van Sem Veeger en Floris de Boer. De trainers waren tevreden. De doelstelling om samen beter te worden was in ieder geval in deze training hard aan gewerkt.

Na de lunchpakketten, die we in de ochtend zelf klaar hadden gemaakt, in de open lucht te hebben gebruikt, gingen we naar de watervallen. Het was niet de toeristische route die we naar boven maakten, maar een loodzware route die door de autochtone bevolking werd gebruikt. Het was een steil pad naar boven, bedekt met onregelmatig gelegen rotssteen. Wie had gedacht dat de jongens na de zware training als een berg tegen deze uitdaging op zouden zien, kwam bedrogen uit. Als een witte tornado in hun smetteloze clubkleding vlogen ze naar boven.

De wat oudere begeleiding had er aanzienlijk meer moeite mee. Maar ook zij wilden er bij horen, en zich niet laten kennen, en na veel zweetdruppels en een geweldige inspanning  wisten ook zij de eindbestemming te bereiken. Zelfs Robert Frank Kleijzen, met zijn beperking aan zijn onderbeen, haalde het eindpunt. Een knappe en respectvolle prestatie. Daarna waren er in het restaurant de welverdiende koele dranken.

Nadat we van de uitzichten genoten hadden en de imponerende natuur waarbij het water met een geweldige kracht naar beneden ging, moesten we nog een flinke tocht bergafwaarts gaan. Onze medisch verzorger, Freddie van den Bosch, moest deze avond toch een zestal mensen verzorgen voor met name kuitklachten.

In de bus genoten we daarna van een zeer sfeervolle terug reis.

Om half 6 was er schnitzel met patat, waar gretig van gebruik gemaakt werd. Trainer Arthur Isselman gaf aan het eind van de maaltijd nog een goede pep talk waarbij hij de jongens een compliment gaf vanwege het feit dat er geen enkele sprake was van groepsvorming en ook de wijze hoe men met elkaar omging. Ook wordt van ons verwacht dat we, net als vanmiddag, tot het gaatje gaan. Tevens bond de trainer ons nog eens op het hart dat we als gasten in het buitenland ons goed aan de coronaregels moeten houden, en dat was een terechte opmerking.

Om half 9 was er in het restaurant een gezellige voetbal- en muziekquiz. De 3 spelers van de organisatie hadden een aantal mooie vragen bedacht. En dat leverde de nodige lach salvo’s op. Aan het eind van de avond bleek de groep van Nando Bleumink en Jeroen Saedt de hoofdprijs te hebben. Quizmaster Joran van der Kamp stelde de scherpzinnige vraag wat er na dit succes nu door hen heen ging.

Morgen volgt er weer een drukke dag met als hoogtepunt de pittige confrontatie met FC Aschau. Voor een gedeelte van de selectie is er daarom morgenvroeg een zware training, en voor een gedeelte een aangepaste vanwege de wedstrijd in de avond.

We houden u weer van de ontwikkelingen op de hoogte.

Redactie trainingskamp Oostenrijk selectie FC Zutphen.

03 Trainingskamp FC Zutphen – Uitstapje waterval -video-

 Korte impressie wandeling langs waterval FC Zutphen selectie op trainingskamp in Oostenrijk.

 https://youtu.be/OgpGSUFIXIU

03 Trainingskamp FC Zutphen – Interview Frank en Anton -video-

 Gerjan Nijland in gesprek met Frank de Vries en Anton van der Kamp, de organisatoren van dit trainingskamp van FC Zutphen in Oostenrijk.

 https://youtu.be/STzjSZ1ZoVI

 

[foogallery id=”20543″]

Vind ik leuk 0