blok-oranje-rood

In memoriam: Jacques Hoogterp

blok-oranje-rood

Afgelopen donderdagmorgen bereikte ons het droevige bericht dat op 56-jarige leeftijd is overleden ons verenigingslid

Jacques Hoogterp

Jacques was vanwege een longontsteking en erge benauwdheid kort geleden opgenomen in het ziekenhuis. Daar werd tevens een RS virus geconstateerd. Jacques tobde al enige tijd met zijn gezondheid en had ook hartproblemen.

Een zeer betrokken lid

Jacques was, evenals zijn vader Jan, vaak aanwezig op ons sportpark. Hij volgde de club, en vooral het 1e elftal, nauwgezet. Zowel bij de thuis- als uitwedstrijden stond hij langs de lijn om zijn club aan te moedigen. Jacques was ook een van de initiators van het Ouwe Rotten Toernooi. Daar beleefde hij enorm veel plezier aan samen met zijn oude maten Cor Brandsma, Johan de Jonge, Ruud Jansen Venneboer en veel andere vrienden en spelers van zijn generatie.

Vanaf de jongste jeugdteams

Jacques was een fanatiek jeugdspeler. Al vanaf de jongste pupillen voetbalde hij bij Wilhelmina SSS, een van de voorlopers van FC Zutphen. Hij doorliep alle jeugdelftallen. Ondanks dat zijn ouders verhuisden naar Lochem bleef hij lid van Wilhelmina. Dan logeerde hij bij zijn grootouders, die in Zutphen woonden, om te kunnen blijven voetballen bij zijn club.

Sponsor met Saucony

Jacques bouwde een maatschappelijke carrière op in de sportartikelen. Vooral voor running artikelen kon je bij hem terecht. En Jacques bleef betrokken bij zijn cluppie. Naast zijn lidmaatschap was hij ook sponsor met zijn bedrijf Saucony. Veel leden van FC Zutphen wisten de weg naar hem te vinden. En hij bleef de band met Zutphen behouden, ook via de sportwinkel van Running Centre.

Bescheiden persoonlijkheid

Jacques stond bekend als een rustige en bescheiden man. Met hem zou je niet gauw ruzie krijgen. Langs de lijn maakten we vaak een praatje over de club en vooral over het 1e elftal, de resultaten, de opstelling, en het spel. Het was fijn met hem over voetbal te hebben.

Veel sterkte

We verliezen in Jacques een waardevolle en betrokken man. We wensen dochter Noa, zus Rianne en zwager Hendri met hun kinderen heel veel kracht en sterkte toe. En natuurlijk ook zijn vader Jan, die al jaren lid is van onze vereniging, en op hoge leeftijd een kind moet missen. En dat terwijl hij ook zelf de gebreken en moeiten ondervindt, die de ouderdom met zich mee brengt.

Namens FC Zutphen,

Gerjan Nijland
Voorzitter

Vind ik leuk 24