blok-oranje-rood

Hartstikke bedankt, Dik!

blok-oranje-rood

Dik Vosselman is vrijwilliger in hart en nieren. Er zijn weken dat hij dagelijks meerdere malen op de club is om zijn steentje bij te dragen. Afgelopen donderdag sprak bestuurslid Pepijn van Schaardenburgh tijdens de Voetbal2(en3)daagse zijn waardering en dank uit richting Dik. En niet zonder reden. Dik gaat het wat rustiger aan doen.

[ux_image id=”24364″]

[gap]

Sinds 1978 actief als vrijwilliger

Toen veel van onze leden nog piepjong waren, of zelfs nog geboren moesten worden, begon Dik Vosselman met een aantal klussen aan zijn eerste werkzaamheden als vrijwilliger bij onze club. Dat was in het jaar 1978. Dik maakt als voetbalvader kennis met de club van zijn voetballende zoons. Zijn handigheid is dan al algemeen bekend en al snel wordt Dik benaderd voor een aantal klussen.

Nieuwe doelen en een ballenvanger

‘De eerste werkzaamheden die ik deed voor de club, vonden plaats rondom het trainingsveld. Ik was handig met lassen. Dus ik maakte 2 trainingsdoelen in orde. Ook was er nog geen ballenvanger achter het doel van het trainingsveld. De ballen vlogen daardoor alle kanten op, dus ik maakte daar een goed hek voor.’ Tal van klussen volgen daarna en al snel is hij niet meer weg te denken bij de club. Hij komt er steeds vaker en ook langer.

Liefde voor de club

De club voelt dan ook al snel als zijn club. Hij voelt zich er thuis en komt er veel. Vanwege zijn inzet en behulpzaamheid wordt hij al snel liefkozend ome Dik genoemd. Tot op de dag van vandaag doen een aantal leden dat. De voetbalclub is hem lief. Jaren van veel en hard werken volgen. Hij deed en doet het allemaal graag. Toch moppert hij ook regelmatig. ‘Ik weet heus wel dat ik niet altijd de makkelijkste ben. Maar ik ben zuinig op spullen. Al het geld dat we als club uitgeven aan zaken die beschadigd of kapot zijn, kunnen we niet besteden aan nieuwe of betere spullen. Dat is zonde. Als ik zie dat mensen onzorgvuldig met spullen van de club omgaan, voel ik de behoefte daar iets van te zeggen. En dat doe ik dan ook. Dat geldt ook voor rommel. Ik hoop dat iedereen thuis spullen opruimt en de boel een beetje netjes houdt. En als je bij ons op de club bent, verwacht ik ook dat je dat doet. Als we dat samen doen, dan is er niets aan de hand en hoor je me echt niet mopperen hoor’, lacht hij.

Rustiger aan

Inmiddels is Dik 75 jaar. En vindt hij dat het tijd is om het wat rustiger aan te doen. Na een jarenlange periode waar hij van maandag t/m zaterdag urenlang druk is op de club, gaat hij nu een beetje minderen. ‘Ik blijf heus wel actief bij de club. Maar ik kies er wel voor om de avonden thuis te zijn. En op zaterdag wil ik vooral kijken bij het voetballen en hoe het er aan toe gaat op de club.’

Bedankt Dik!

Namens alle leden van FC Zutphen: bedankt Dik voor alles wat je hebt gedaan – en nog steeds doet – voor onze club.

Overnemen aantal taken

Een aantal taken die Dik jarenlang op zaterdag deed zullen worden herverdeeld. De club zoekt hiervoor naar een goede oplossing en ook naar een aantal mensen die daarbij willen helpen. Het gaat onder andere om welkom heten op het sportpark, orde behouden rondom de kleedkamers en de uitgifte van drinken voor de spelende teams. Laat het ons weten als je wilt helpen!

Vind ik leuk 0