blok-oranje-rood

Handige tips voor het ‘vlaggen’ tijdens uitlegavond voor ouders

blok-oranje-rood

Op 7 februari vond er een bijeenkomst plaats voor ouders. Ze kregen uitleg over het vlaggen. Het doel van de bijeenkomst was om ouders te informeren over de regels en taken van een grensrechter, zodat zij het team van hun kinderen kunnen helpen om prettige voetbalwedstrijden te spelen volgens de KNVB-regels.

Belang van de grensrechter

De bijeenkomst begon met een welkomstwoord en een kop koffie. Hierbij werd verteld over het belang van de rol van de grensrechter. En ook over de invloed die ouders kunnen hebben op het sportplezier van hun kinderen. Vervolgens gaf TC lid Edward Veen een presentatie, waarin de regels en verantwoordelijkheden van een grensrechter werden toegelicht.

Spelregels

De KNVB-regels met betrekking tot de grensrechter werden uitgebreid besproken. Hierbij kwamen onderwerpen aan bod zoals het beoordelen van buitenspel, het signaleren van in- en uit en het aangeven van een doelpunt of  een overtreding. Er werd benadrukt dat het belangrijk is om als grensrechter neutraal, objectief en eerlijk te blijven.

Vragenronde

Na de presentatie was er ruimte voor vragen. De bijeenkomst werd afgesloten met een bedankje aan alle aanwezige ouders voor hun interesse en betrokkenheid. Samen zijn we FC Zutphen en met een goede samenwerking tussen de begeleiding, ouders, spelers, scheidsrechters en grensrechters creëren we een positieve voetbalervaring voor iedereen.

Leuke reactie

Al binnen een uur na afloop van de training kregen we de eerste aanmelding binnen van een ouder die wel wilde vlaggen. ‘Ik heb de training gehad en ik wil het zaterdag wel in de praktijk gaan brengen’, reageerde een enthousiaste vader.

Vind ik leuk 3