Francis Opoku is dit jaar persoonlijk naar zijn vaderland gereisd om voetbalkleding te overhandigen aan de plaatselijke voetbalacademie. Hij heeft o.a. voetbalshirts, ballen, trainingsjassen, polo’s en nog diverse andere spullen meegenomen die door o.a. FC Zutphen en VDZ werden vervangen. De FC Zutphen tenues worden nu dus ook in Ghana met trots gedragen.

Het komt regelmatig voor dat elftallen nieuwe kleding krijgen. Bijvoorbeeld als er voor een team een nieuwe elftalsponsor is. De oude kleding gooien wij niet zomaar weg. Vaak vinden we er een mooie bestemming voor, zodat er nog met veel plezier gesport kan worden in de kleding.

Ghana

De ingenomen spullen zijn door Francis in speciale dozen verpakt en via de haven verscheept naar Accra in Ghana. Dit transport duurde ongeveer 6 weken. Francis is begin juli naar Ghana gevlogen en heeft de dozen persoonlijk opgehaald bij de verlader. Vanaf die plek is hij door het land gereisd om de spullen persoonlijk te overhandigen aan de academie. Zo was hij er zeker van dat er geen spullen zouden verdwijnen of op een verkeerde plek terecht zouden komen.

Andere omstandigheden

Het is, vergeleken met de faciliteiten die wij in Nederland kennen, knap hoe mensen in Ghana met de omstandigheden omgaan. Ze voetballen op een veld waar geen gras groeit en de ballen waarmee ze spelen zijn vaak totaal versleten. Maar de spelvreugde is er niet minder om. Mooi om te zien dat alles goed is aangekomen en dat ze er veel plezier aan mogen beleven. Francis gaat eind van het jaar nogmaals en neemt dan weer spullen van onze club mee.

Jan Nijendijk

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gert Jan Oogjes
16 juli 2021 12:40

Mooi initiatief

1
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!