blok-oranje-rood

Auke ten Cate neemt afscheid als voorzitter van de sponsorcommissie

blok-oranje-rood

Afgelopen maandagavond namen we, tijdens de avond voor sponsors en Vrienden van het U13 Tournament, afscheid van Auke ten Cate. Hij was jarenlang voorzitter van de sponsorcommissie van FC Zutphen. Auke ontving als dank daarvoor bloemen uit handen van FC Zutphen voorzitter Gerjan Nijland.

Jarenlang bestuurlijk betrokken

Gerjan noemde in zijn korte toespraak de jarenlange bestuurlijke betrokkenheid van Auke. Die begon al in de jaren ’80, toen Auke voorzitter was van het bestuur van Wilhelmina SSS; voorloper van FC Zutphen. Gerjan maakte toen als penningmeester ook deel uit van dit bestuur.

Sponsorcommissie

Auke bleef na zijn voorzitterschap betrokken bij de club. Hij was in de moeilijke corona jaren een van de vele mensen die ervoor zorgde dat de club er doorheen kwam. Verwacht werd dat er diverse sponsors zouden afhaken, maar dat gebeurde niet. Sterker nog, de opbrengsten stegen zelfs. Ook was Auke vanuit zijn functie betrokken bij het Salland Electronics U13 Tournament.

Tijd om te stoppen

Auke deelde mee dat het, gezien zijn leeftijd, tijd was om te stoppen. Hij blijft nog wel betrokken bij de inning van de entreegelden en andere vrijwilligerstaken die eventueel op zijn pad komen. Een dankwoord van de voorzitter met daarbij de mooie bos bloemen was dan ook zeer op zijn plaats voor deze betrokken en bekwame oud-bestuurder en vrijwilliger van FC Zutphen.

Vind ik leuk 9