FC Zutphen klopt Vorden met 5-3 in oefenduel

FC Zutphen en vv Vorden maakten er dinsdagavond op Sportpark ’t Meijerink een doelpuntenfestijn van. Na een ruststand van 4-1 eindigde het duel uiteindelijk in 5-3. FC Zutphen trainer Mark Horsman vond dat zijn ploeg de eerste 20 minuten uitstekend speelde en de wedstrijd in het laatste kwartier goed afsloot. Daar tussenin ging er teveel mis. Die wisselvalligheid zal er uit moeten.

Droomstart FC Zutphen

Na 21 minuten was het 4-0 voor FC Zutphen. Moussa Nahimana opende de score na een prima actie en dito voorzet van Koen Hulleman. Dat betekende in de 7e minuut de 1-0. FC Zutphen speelde vlot combinerend en in hoog tempo. De Zutphenaren hadden in de 12e minuut geluk toen de 2-0 viel door Michalis Spiridakis, die goed doorging na een fout achterin bij Vorden. In de 16e minuut viel de 3-0 na een prachtige aanval. De opzet was van Benjamin Roters, die via een pass aan Michalis Spiridakis door de verdediging sneed. Laatstgenoemde passte op Moussa Nahimana die doeltreffend raak schoot en zijn 2e doelpunt maakte, 3-0. En of dat niet genoeg was, lag in de 21e minuut het 4e doelpunt achter de doelman van Vorden. Een prima aanval over rechts waar Moussa Nahimana opnieuw bij betrokken was, bracht de bal bij Benjamin Roters, die doeltreffend raak schoot.

Vorden knokt terug

Het pleitte voor de Vordenaren dat ze knap veerkracht toonden. Het team ging niet bij de pakken neerzitten, vooral niet toen ze na de eerste de beste aanval scoorden. In de 25e minuut viel de 4-1. Daarna was er opnieuw een goede mogelijkheid, maar de bal belandde net naast het doel van Joey Wolsink. Moussa Nahimana verzuimde een hattrick te maken. Hij schoot hard en hoog over na een uitstekende actie van David te Slaa die de bal panklaar voor hem neerlegde. Hetzelfde overkwam Zidane El Hadouchi. Hij stevende alleen op de doelman af, maar schoot net over.

Sterke periode Vorden

Na de rust kreeg Vorden 2 uitstekende mogelijkheden om te scoren, maar deze werden gemist. Aan de andere kant waren het Ivan Staring en Benjamin Roters die goede mogelijkheden misten. Maar in de 60e minuut viel de 4-2 na een ongelukkig eigen doelpunt van Koen Hulleman. In de 63e minuut werd het ook nog 4-3 na een prachtige combinatie. FC Zutphen had uitgebreid gewisseld en gooide er een flinke schep bovenop. De eindstand van 5-3 viel in de 68e minuut. Benjamin Roters schoot raak na een uitstekende voorzet van Jesse de Vries. FC Zutphen kreeg nog mogelijkheden om de score te vergroten, maar stuitte op een goede doelman.

Deze wedstrijd was de laatste voor FC Zutphen in de beker- en oefenperiode. Zaterdag 24 september begint de competitie, maar FC Zutphen is dan vrij. Op zaterdag 1 oktober om 15.30 uur wordt de eerste competitiewedstrijd thuis gespeeld tegen ZZC “20 uit Zelhem.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Koen Hulleman (65. Hugo Groters), Hidde Ruessink, Hidde van Kalker (46. Stan Murray), Moussa Nahimana (46. Ivan Staring), David te Slaa, Michalis Spiridakis (65. Floris de Boer), Mido Blok, Timon Kuiper (77. Sandro Bruil), Benjamin Roters (77. Noah Bolt), Zidane El Hadouchi (46. Jesse de Vries)