FC Zutphen verslaat Sp Teuge met 4-0 na goede 2e helft

FC Zutphen heeft zaterdag op Sportpark ’t Meijerink een regelmatige 4-0 overwinning behaald op het bezoekende Sportclub Teuge. Net als in de eerste wedstrijd had FC Zutphen moeite met het stugge spel van de tegenstander. Het duurde tot 5 minuten voor rust alvorens FC Zutphen de score opende. De zege was zeer belangrijk omdat ook de beide achtervolgers VV Dieren en JVC Cuijk geen fout maakten en ruime overwinningen behaalden.

[ux_image id=”28724″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Moeizame opening van FC Zutphen

Misschien lag het aan het onaangename en gure weer, maar de Zutphenaren hadden in het begin de nodige moeite met hun tegenstander. Timon Kuiper kreeg een paar goede mogelijkheden maar zijn schot ging net naast het doel. En even later dook hij alleen voor de uitstekend keepende Tim Berends op, maar zijn inzet had te weinig richting. Daarna miste ook Mido Blok een goede mogelijkheid en zag hij zijn schot net naast gaan. Aan de andere kant was het de goed keepende Siem Isselman die een schot van Lars van der Lugt onschadelijk maakte.

Mido Blok opent de score

Het was in de 40e minuut, Mido Blok die de score opende. Hij was 1 van de weinige spelers die in de 1e helft zijn normale vorm haalde. Hij rondde een goede aanval met een prachtige schuiver af, die dit maal onhoudbaar was voor doelman Berends, 1-0. FC Zutphen liep tot die tijd tegen zichzelf te voetballen, maar het doelpunt bracht de ommekeer. Niek Bakkerweerd had vlak voor rust pech dat zijn kopstoot net naast ging.

FC Zutphen komt goed weg

In de gure winterse bui net na rust kwam FC Zutphen goed weg. Lars van der Lugt zag een enorme kans over het doel verdwijnen, na een afgemeten voorzet, en in een scrimage van spelers. FC Zutphen was de schrik echter snel te boven, en was vanaf dat moment volledig bij de les. De passes waren zuiverder en duels werden gewonnen. En dat resulteerde in de 56e minuut in de 2-0. Het was Niek Bakkerweerd die een prachtige voorzet van Luuk Meijer doeltreffend binnen kopte.

Teuge blijft goed tegenstand bieden

FC Zutphen bleef het ook de fase daarna moeilijk houden met de tegenstander. Maar er ontstonden door het goede spel steeds meer mogelijkheden. David te Slaa schoot net over na een goede voorzet, waarbij hij alleen voor doelman Berends kwam. En Luuk Meijer had pech dat zijn schot net naast ging na een mooie aanval. Aan de andere kant bracht doelman Isselman redding na een goede inzet. De trainers van FC Zutphen brachten daarna een aantal wissels in, waarbij Max Oostendorp zijn competitiedebuut maakte in het 1e elftal.

Het mooiste tot het laatste bewaard

Het laatste kwartier was de tegenstander stuk gespeeld. En het was spits en topscorer Benjamin Roters die met mooiste doelpunt van de wedstrijd maakte in de 84e minuut. Na een prachtige aanname, en een schitterende actie die hij maakte, schoot hij de bal diagonaal in het doel, onhoudbaar voor doelman Berends. Dat betekende de 3-0. Even later was het goed doorzetten van Floris de Boer die de bal voor de voeten van Luuk Meijer bracht. Zijn streep op het doel werd onderweg nog van richting veranderd, waardoor deze onhoudbaar in de touwen verdween. Zo boekte FC Zutphen toch nog een ruime overwinning en werd middenvelder Mido Blok, op grond van zijn goede wedstrijd, en sterke 1e helft, tot man of the match uitgeroepen.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman, Hugo Groters (46. Khen Bakkerweerd), Jelle Macaré, Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg, Timon Kuiper (65. Floris de Boer), Luuk Meijer, David te Slaa, Mido Blok (77. Max Oostendorp), Benjamin Roters, Niek Bakkerweerd.

Verslag: Gerjan Nijland