blok-oranje-rood

Het belang van goede vervangers

blok-oranje-rood

FC Zutphen heeft een brede selectie. Spelers met veel voetbalkwaliteit en ook veel aanstormend jeugdig talent. Daardoor kan de 1e selectie dit seizoen een aantal vervelende langdurige blessures opvangen. Afgelopen zaterdag lieten we als club zien dat we ook voor posities buiten het veld over de noodzakelijke vervangers kunnen beschikken.

[ux_gallery ids=”28081,28082,28083″ style=”none” type=”masonry” columns=”3″ image_size=”original”]

[gap]

Trainer Mark Horsman afwezig

Omdat hoofdtrainer Mark Horsman ziek thuis zat, werd er gekeken naar een goede oplossing om Mark te vervangen. De wedstrijdbespreking deed hij zelf, via video. De technische verantwoordelijkheid bij de wedstrijd zelf was in handen van assistent-trainers Gijs Wasseveld en Mark Mol. We hopen natuurlijk dat Mark snel hersteld is, maar het is wel mooi om te zien dat de technische staf zijn afwezigheid goed kan opvangen.

Good old Eelco Wortel reservedoelman

Ook ontstond er een uitdaging met de keepers. Joey Wolsink is geblesseerd en daardoor voorlopig uit de roulatie. Siem Isselman verving hem. Omdat Ezra Arends afwezig was en Ivan Nijland onder de lat stond bij FC Zutphen O23, werd er een beroep gedaan op oud-1e elftal doelman Eelco Wortel. Eelco speelt tegenwoordig op vrijdagavond in de 35+ competitie en is bovendien voorzitter van de technische commissie en bovendien zo fit als een hoentje. En dus nam hij om zijn club uit de brand te helpen, na de warming up met Siem, plaats op de reservebank. In actie hoefde hij niet te komen. Maar stand-by stond hij wel, zoals het hoort.

Vind ik leuk 0