Doelpuntrijke overwinning FC Zutphen op Eerbeekse Boys

FC Zutphen heeft vandaag de indrukwekkende zegereeks voortgezet. Het bezoekende Eerbeekse Boys werd met een forse 7-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. De op de 4e plaats staande bezoekers konden alleen in de eerste 35 minuten weerstand bieden, maar na het 2e doelpunt van FC Zutphen, dat tegelijk de mooiste goal was, was deze weerstand gebroken.

[ux_image id=”28033″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

FC Zutphen begon aan de wedstrijd zonder doelman Joey Wolsink, die een botje in zijn hand heeft gebroken en een aantal weken uitgeschakeld is. Jeugdkeeper Siem Isselman was zijn vervanger. En de 44 jarige, maar nog fit ogende, Eelco Wortel was reservedoelman. Mido Blok en hoofdtrainer Mark Horsman waren er wegens ziekte niet bij. De leiding was daardoor in handen van de assistent trainers Mark Mol en Gijs Wasseveld.

De eerste goal valt binnen een minuut

Trainer Mark Horsman had zijn jongens via een digitale verbinding toegesproken. En dat had direct vanaf de aftrap succes. Een goede pass van achteruit van de sterk spelende Luuk Meijer bracht de bal bij de razendsnel opkomende Hidde van Kalker, die eveneens een sterke wedstrijd speelde. Zijn loepzuivere voorzet werd doeltreffend door spits en topscorer Benjamin Roters afgerond, 1-0.

FC Zutphen weigerde daarna de wedstrijd te beslissen. Er werd te gehaast en te zelfzuchtig gespeeld en dat kan de ploeg tegen sterkere tegenstanders opbreken. Goede kansen werden daarna gemist door Benjamin Roters en Niek Bakkerweerd. De gasten uit Eerbeek putten moed uit het matige spel van de Zutphenaren. Hun beste man, Jesper Holdijk, zag na een goede actie zijn schot net naast het doel verdwijnen. En even later tikte doelman Siem Isselman met een prachtige redding een schot van Dennis van Zadelhoff uit de kruising.

Binnen 5 minuten wordt de wedstrijd beslist

Ondanks de mindere fase viel in de 35e minuut het mooiste doelpunt. Luuk Meijer stond aan de basis toen hij achterin een bal onderschepte, hij bereikte Niek Bakkerweerd, die met een razendsnelle omschakeling passte op Benjamin Roters. Deze stelde na een prachtige actie de over het hele veld meegelopen Luuk Meijer in staat om de 2-0 te scoren. En of dat al niet voldoende was, viel in de 39e minuut de 3-0. Het was Luuk Meijer die Hidde van Kalker via een goede combinatie de kans gaf om de 3-0 te maken.

Ook na de rust gaat FC Zutphen verder

Er viel voor de mannen uit Eerbeek geen eer meer te behalen, want FC Zutphen ging verder waar het gebleven was. Er werden veel jonge en ambitieuze spelers ingebracht. In de 55e minuut was er het 2e doelpunt van Benjamin Roters, die goed reageerde op een verkeerde terugspeelbal, 4-0. En de 5-0 viel 3 minuten later na een zuiver schot van Timon Kuiper in de benedenhoek. Zidane El Hadouchi zorgde in de 70e minuut voor de 6-0 na een uitstekende voorzet van Koen Hulleman. En de 7-0 was eveneens een prachtig doelpunt. De goed spelende en hard werkende Sandro Bruil maakte het doelpunt. Niek Bakkerweerd had hem in staat gesteld om te scoren, na een prachtige terug gelegde lob. Daarna werd de altijd hard werkende en goed spelende Lucas Hengstenberg tot man of the match gekozen.

De trainers tevreden met de uitslag maar kritisch op het vertoonde spel

Gijs Wasseveld gaf aan dat er in de rust nog wel enkele pittige woorden waren gevallen, na de zwakke periode na het 1e doelpunt. Hij vond dat men in die fase Eerbeekse Boys te veel aan de bal liet komen. Die zwakke fases zullen er uit moeten. Dinsdag wacht de zware en cruciale uit wedstrijd tegen Dieren. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman; Hidde van Kalker, Jelle Macaré (60. Koen Hulleman), Hidde Ruessink, Lucas Hengstenberg (76. Hugo Groters), Niek Bakkerweerd, Timon Kuiper (69. Noah Bolt), David te Slaa, Luuk Meijer (76. Steije Kleijzen), Benjamin Roters (69. Sandro Bruil), Zidane El Hadouchi.

Verslag: Gerjan Nijland