Loon naar werken voor FC Zutphen MO19-1

Na de verliespartij van vorige week tegen Ruurlo stond vandaag de uitwedstrijd tegen Vorden op het programma. Eenmaal aangekomen bij Vorden begonnen we aan de warming up. Er waren wat meiden gespannen, want we hadden vandaag 12 speelsters. Weinig wisselmogelijkheden, maar in mijn ogen genoeg zolang er niemand geblesseerd zou uitvallen.

[ux_image id=”25250″]

[gap]

Vanaf het begin van de wedstrijd viel mij het volgende op: de meiden waren scherp begonnen en lieten de bal het werk doen. Er werd gecombineerd en door bewogen. Ze wisten elkaar bijna blindelings te vinden en het duurde dan ook niet lang of de eerste kans werd gecreëerd. Deze ging er helaas niet in, maar dit gaf mij een goed gevoel over de rest van de wedstrijd. Vorden kwam er sporadisch aan te pas en creëerde wel een paar kansen, maar onze verdedigers zaten er kort op.

Na ongeveer 15 minuten voetballen was het dan eindelijk raak! Na een aanval met veel korte combinaties over rechts, wist Levy deze feilloos in de verre hoek te schuiven. De eerste keer in dit seizoen dat we op voorsprong kwamen, dus een hele opluchting voor het elftal.

Ik weet niet of het de euforie was, maar na een foute terugspeelbal onderschepte de aanvaller van Vorden deze en in 2e instantie wist ze deze kans ook te benutten. Een kleine domper, maar we lieten ons niet uit het veld slaan en bleven ons eigen spel spelen.

Na de 1-1 werd de tegenstander iets fysieker en kreeg van ons meer ruimte om hun spel te spelen. Het werd rommeliger en hierdoor leek Vorden het kantelpunt in de wedstrijd te hebben gevonden. Ze kregen een paar kansen, maar gelukkig gingen deze er niet in. Zo gingen we de rust in met een 1-1 stand.

Tijdens de rust heb ik de meiden mijn complimenten gegeven voor het vertoonde spel. Als ze dit vol zouden houden, dan zou het in mijn ogen goed moeten komen.

Na het fluitsignaal voor het begin van de 2e helft begonnen de meiden weer te voetballen. Ze speelden de bal naar de juiste persoon en bleven in beweging. Dit leverde dan ook snel een doelpunt op. Na een goede steekpass kwam deze bij Lise terecht die nu 1 op 1 met de keepster stond. Ze faalde niet en schoof de bal in de verre hoek. Na dit doelpunt bleven we geconcentreerd en hielden we achterin stand. We bleven de aanval opzoeken en na een tijdje viel de 1-3. Lise werd weer alleen voor de keepster gezet en schoof hem beheerst binnen.

Dit was het moment dat het verzet van Vorden brak. Ze kwamen er voetballend niet meer aan te pas en wij bleven ons spel spelen. Na een mooie steekpass kreeg Kijara de bal en schoof deze in de korte hoek binnen. 1-4!

We bleven combineren en zaten kort op onze tegenstander. Na goed doorstappen van Eva ging ze de combinatie aan met Fenna. Ze speelden samen 2 tegenstanders weg en Fenna schoot vanaf randje 16 de 1-5 binnen.

Na dit doelpunt hebben we nog een aantal kansen gehad, maar de afronding liet nog te wensen over. De scheidsrechter floot af en de eerste 3 punten van het seizoen waren binnen!!

We hebben vandaag laten zien dat we voetballend zeer sterk zijn en dat we als team zijnde ten strijde trekken. We mogen onszelf alleen nog meer belonen in de vorm van doelpunten, maar ik weet zeker dat we dit in de resterende wedstrijden gaan laten zien.

Als laatste wil ik de ouders bedanken die ons hebben gebracht. Mede door jullie support langs de lijn hebben we de drie punten in de kofferbak mee naar huis genomen.

Een tevreden trainer

Opstelling FC Zutphen: Zindzhi©; Sharon, Suze, Eva en Ellamijn; Levy, Nieke en Pomme; Lise, Fenna en Kijara.
Op de bank: Arwen

Naam fotograaf: Brent Rossel