blok-oranje-rood

Gillian Boersma naar PEC Zwolle en Mats Veen naar Vitesse

blok-oranje-rood

Uiteraard met een dubbel maar zeker ook trots gevoel willen wij Gillian Boersman Jo11-1 en Mats Veen Jo9-1 feliciteren met een mooie kans en overstap naar de BVO.

Nu het voetbal gelukkig weer op gang komt en de voorbereidingen voor het komend seizoen in volle gang zijn, is er nog meer leuk nieuws te melden. Gillian Boersma speelster van ons talenten team JO-11, die sinds haar 4e lid is van FC Zutphen, zal het komende seizoen een overstap maken naar zowel PEC Zwolle als CSV Apeldoorn. Daar ging een jaar aan vooraf waarin ze na een intensief selectieprogramma lid werd van MO-12 selectie van KNVB Noord-Oost Nederland. Via de KNVB werd ze aangemeld bij de Voetbalacademie van PEC Zwolle die weer verbonden is aan het CSE die de mogelijkheid biedt om voetbal en voortgezet onderwijs met elkaar te combineren. Het meidenvoetbal op deze leeftijd heeft echter nog geen volwaardige competitie. Gillian zal daarom deel zijn van trainingsgroepen van de meiden van PEC Zwolle (de Voetbalacademie) en ondertussen gaan spelen bij CSV Apeldoorn JO-13-1. Ze hoopt op die manier een stap te maken om haar ambitie als profvoetbalster waar te kunnen maken. Ze laat weten dat ze ontzettend blij is en met heel veel plezier terug kijkt op haar jaren bij onze club en dankbaar is voor alle mensen die haar van alles hebben geleerd.

 

 

Mats Veen, 1 van de sterspelers uit het succesvolle jo9-1 team gaat nu de definitieve overstap maken naar Vitesse. Dat ons team een goed niveau heeft is wel gebleken afgelopen seizoen. Er werd zelfs met ruime cijfers gewonnen in een bekerwedstrijd van de Graafschap. Mats was al bij Vitesse in beeld evenals Aaron Nijland. Aaron blijft daar nog meetrainen en spelen bij onze club. Mats Veen is de jongste van familie Veen en heeft net als zijn broers veel talent. Mats gaat zijn vriendjes vast nog op de club zien en is onze club dankbaar voor de opleiding die hij kreeg.

We willen hierbij ook graag een compliment geven aan onze trainers in de onderbouw. Er zijn veel jeugdtrainers actief. Dat aantal groeit de laatste jaren significant. We zijn trots op het niveau van onze jeugdopleiding en de aanpak dankzij goed samenspel tussen VTC, trainers, coördinatoren en vrijwilligers. De TC heeft als één van de speerpunten de beste te zijn in opleiden.

Gillian en Mats bedankt en heel veel plezier bij de nieuwe uitdaging! En tot snel op onze accommodatie.

Groet,

Ronnie Wassink
TC onderbouw

Vind ik leuk 1