FC Zutphen in 2e bekerronde na 8-1 zege op SC Gorssel

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag de 2e bekerronde bereikt na een 8-1 thuiszege op SC Gorssel. De Zutphenaren hadden aan een helft genoeg om de tegenstander aan de zege kar te binden. In de rust was het 5-0. Na de rust zakte het niveau aanzienlijk.

In de 6e minuut opende Nathan Greven de score na een afgemeten cornerbal van Rik Vlutters, die hij uitstekend binnen kopte.

Daarna raakte Sem Veeger de paal na een mooie pass van Rik Vlutters. Maar in de 11e minuut zorgde de Zutphense spelverdeler hoogst persoonlijk met een verfijnde trap in de kruising voor de 2-0.

In de 33e minuut zorgde Luuk Meijer met een kopbal voor de 3-0 na een mooie voorzet van Lucas Hengstenberg.

In de 40e minuut kapte en draaide Timon Kuiper zodanig dat hij vrij voor doelman Kamphuis de 4-0 kon binnen schieten.

En in de 44e minuut zorgde Nathan Greven met een droge knal in de hoek voor 5-0.

Na de rust waren er de nodige wissels en werd het allemaal wat onsamenhangender. Rik Vlutters maakte eveneens zijn 2e doelpunt uit een pass van Jelle Macare. En in de 55e minuut maakte ook Luuk Meijer zijn 2e en werd het 7-0, met een prachtig diagonaal schot.

Daarna was de koek op.

Gorssel scoorde tegen via haar beste speler, de razend snelle Bram Botzel, die de verdedigers van FC Zutphen zijn hakken liet zien.

Koen Hulleman werd in de 16 meter onderuit gehaald maar Nathan Greven miste de toegekende strafschop. Doelman Kamphuis had de bal klemvast.

In de 82e minuut bracht Jelle Macare de 8-1 op het scorebord na een goede pass van Sem Veeger.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Koen Hulleman, Teun Isselman ( 46. Hidde Ruessink), Lucas Hengstenberg ( 63. Khen Bakkerweerd), Timon Kuiper ( 46. Jelle Macare), Luuk Meijer, Rik Vlutters, Jesse de Vries, Nathan Greven, Sem Veeger.