Het communicatieteam

Communicatieteam

De website is de basis

Via onze website is veel informatie te vinden. De wens dat we de website ook goed werkend krijgen op telefoon en tablet is zeker aanwezig en zodra hier de mogelijkheid voor ontstaat zullen we die benutten. Via de website zijn de standen, uitslagen en het programma te vinden en alle teams kunnen wedstrijdverslagen inzenden. Per team is er een teampagina waar de verslagen aan gelinkt worden. Daarnaast is er veel overige informatie te vinden zoals de statuten, de beleidsplannen en contactgegevens. Contactgegevens zijn veelal mailadressen aangezien we met vrijwilligers werken en via mail kunnen zij door de week zelf het reactiemoment bepalen. Daar waar nodig zorgen vrijwilligers zelf voor verspreiding van hun overige contactgegevens.

Voetbal.nl App

De Voetbal.nl App is een prima aanvulling op de website. Teaminformatie inclusief standen en programma is hierop te vinden.

Digitale nieuwsbrief

Via de @ssist, de digitale nieuwsbrief van FC Zutphen, informeren wij leden, vrijwilligers, sponsoren en andere directbetrokkenen van onze vereniging over activiteiten, nieuws en andere relevante informatie. De nieuwsbrief bestaat hoofdzakelijk uit berichten die linken naar de website en daarmee is het een samenvatting in je eigen digitale brievenbus.

Sociale media

De inzet van sociale media verdient aandacht en dit seizoen gaan we onderzoeken hoe we sociale media optimaal kunnen inzetten voor de vereniging. Op dit moment is er een Twitteraccount (@wwwfczutphennl) en een Facebookpagina (@fczutphen).

FC Zutphen Internet TV

Dankzij FC Zutphen Internet TV is er na afloop van iedere thuiswedstrijd van zaterdag 1 een samenvatting terug te vinden via www.fczutphen.nl alsmede interviews met spelers/trainers.

Posters, banners, flyers

Activiteiten worden via de diverse media gedeeld, daarbij ondersteund door posters en flyers. De bijbehorende vormgeving wordt centraal verzorgd.

Informatie per team

Praktische informatie rondom de wedstrijden zoals vertrektijden, wie er moeten rijden en wasbeurten voor de shirts verloopt via de trainer/leider per team.

Informatie voor vrijwilligers

Als vrijwilliger heb je een eigen aanspreekpunt en je maakt meestal deel uit van een team waarbinnen een aantal taken/verantwoordelijkheden gedeeld worden. Per team/commissie is er een aanspreekpunt waar je praktische informatie mee kunt uitwisselen en hij/zij zorgt er ook voor dat informatie gedeeld wordt.

Aanvragen voor opmaak van communicatiemiddelen verlopen via communicatie@fczutphen.nl
Wie zorgen hier allemaal voor:
Webredactie:

De webredactie bestaat uit Ruben Olthuis en Marcel ten Brinke. De webredactie is bereikbaar via webredactie@fczutphen.nl.

FC Zutphen Internet TV:

Henk Nijland met voor de interviews een wisselende samenwerking met Harm van Veen, Henk Wevers en Gerjan Nijland.

Fotografen:

Er zijn meerdere fotografen voor ons actief en wanneer wij beeldmateriaal gebruiken vermelden we de naam bij het artikel of persbericht.

Digitale nieuwsbrief:

Joop Vreman verzorgt de opmaak en hij ontvangt input van Paul Botden &  Gert Jan Oogjes. De eindredactie neemt Monique van der Voort voor haar rekening.

Sociale media:

Het twitteraccount beheert de communicatie commissie en de Facebookaccount zoekt een nieuwe redacteur.

Pers:

Voor FC Zutphen zaterdag 1 verzorgt Gerjan Nijland de voorbeschouwing en het verslag.
Perscontacten verlopen via voorzitter Herman Tuininga, bereikbaar via voorzitter@fczutphen.nl.

De website is gebouwd door Best4U.
De digitale nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door Laposta.

Pin It on Pinterest