Vrijdagmorgen Walking Football bij FC Zutphen

Vrijdag 8 maart 2019 verzorgde oud-profvoetballer André van der Ley een training Walking Football bij FC Zutphen. Walking Football is bedoeld voor 55+ leden van FC Zutphen maar ook niet-leden zijn van harte welkom. Heb je de eerste training gemist en wil je ook ervaren hoe leuk Walking Football is, meld je dan aan bij evert.koster@fczutphen.nl of kom gewoon langs.

Iedere vrijdagmorgen is er een training om 10:00 uur op Sportpark ’t Meijerink. Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football; een voetbalvorm voor ± 55-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Zes tegen zes, zonder keepers, op een klein veld rustig een balletje trappen. Er wordt niet gerend en buiten spel bestaat niet. Een training start met een kopje koffie of thee, gevolgd door de warming-up en een wedstrijdje Walking Football. Er wordt getraind naar eigen kunnen. Deelnemers hoeven dus geen voetballer te zijn. En zowel heren als dames zijn welkom! Ook meedoen? Kom dan vrijblijvend een paar keer mee trainen. Iedereen kan meedoen, spelers bepalen zelf hun grens en niets is verplicht. Trek makkelijke kleding en schoeisel aan (voetbal, wandel, hockey of gymschoenen) en ervaar hoe intensief het spelletje kan zijn.

Er is al menig zweetdruppel op het veld neer gedaald, Walking Football in de Achterhoek mogelijk te maken onder de naam OldStars Achterhoek. Dit om 55-plussers te stimuleren tot bewegen, meedoen en met elkaar in contact te brengen. Zij worden hierbij ondersteund door Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds.