Binnenkort gaat er gestart worden met onder 18, onder 16 en onder 14 wedstrijden. De O18 en O16 zullen tegen teams van andere verenigingen spelen, en de O14 zal onderlinge wedstrijden gaan spelen.

In de selectieprocedure voor 2020-2021 zullen dit de O18, O16 en O14 genoemd worden. Uiteraard worden dit “gewoon” de O19-1, O17-1 en O15-1 na de zomer. Voor de O18 komen de spelers in aanmerking die nog een jaar in de O19 mogen spelen en de spelers die voor het tweede jaar in de O17 spelen. Voor de O16 geldt dat de spelers die nog een jaar O17 mogen spelen én de tweede jaar O15 spelers hiervoor in aanmerking komen. De O14 groep is een grotere groep, daarom worden er onderlinge wedstrijden gepland, hiervoor komende de eerste jaar O15 spelers, de O14 spelers en de tweede jaar O14 spelers in aanmerking.

De wedstrijden van de O18 en O16 worden begeleid door de trainer van de O19-1 (Brian Hogeweide) en de trainer van de O17-1 (Boy Elskamp). De O14 wedstrijden zullen georganiseerd en begeleid worden door Michalis Spirikadis, Nils Vos en Max Oostendorp.

Er zijn een drietal redenen om zo vroeg te starten met het voorselecteren van de groep voor het seizoen 2020-2021:

1. Er ontstaat eerder een beeld van de onderlinge verhoudingen van de totale groep die in aanmerking komt voor de betreffende selectie.

2. Die spelers die niet in het eerste team spelen een kans bieden om op een hoger niveau te spelen en zich zo te kunnen laten zien aan de trainer(s) van de eerste teams.

3. De selectie kan zo in een vroeg stadium worden samengesteld waardoor spelers, ouders en trainer (in principe) voor de zomervakantie weten wie in welk team speelt na de vakantie. (wel is het zo dat de teams op dat moment niet volledig definitief zullen zijn)

Let op: deze voorselectie is nooit een vaste groep, hierin kunnen wijzigingen komen. Het is ook niet zo dat iedereen zal aansluiten bij iedere wedstrijd, dit omdat de totale voorselectie vrij groot kan zijn. Het is dus goed mogelijk dat een speler het ene moment wél een uitnodiging krijgt, en het andere moment niet, zonder dat hier een specifieke reden aan ten grondslag ligt.

Dus: ben jij trainer van een lager elftal, en spelen er spelers in je elftal die een prikkel nodig hebben om hoger te trainen? Meldt dit aan de trainer van het eerste team en/of ondergetekende!

Ook zal er, in samenspraak met de trainers van de eerste teams, onderling gekeken worden naar de mogelijkheden tot het meetrainen bij een hoger elftal voor de jongens die deze prikkel nodig hebben.

Michiel van der Beek
Voetbal Technisch Coördinator