Voorbeschouwing: FC Zutphen (zat.) speelt laatste wedstrijd voor de winterstop tegen ASC'62 in Dalfsen

FC Zutphen treedt komende zaterdag op sportpark Gerner in Dalfsen aan tegen ASC “62. De aanvangstijd is niet 14.30 uur, maar 14.00 uur. ASC is aan een goede serie bezig. Twee weken geleden klopte men thuis koploper DOS Kampen met 4-3. En afgelopen zaterdag werd uit bij het op de 3e plaats staande WVF een knap 1-1 gelijk spel behaald. Het was een volkomen terecht gelijk spel. Beide ploegen speelden voorzichtig en hadden beiden geen recht op de overwinning. ASC staat op de 10e plaats 1 punt onder FC Zutphen. Het is daarom een wedstrijd, die bepalend is hoe men de winterstop in gaat, hetzij als middenmoter of als ploeg die onderin gaat bivakkeren.

FC Zutphen moet de thuisnederlaag tegen Sparta zo snel mogelijk vergeten. En zich volop richten op deze laatste wedstrijd voor de winterstop. Zo scherp als Sparta tegen FC Zutphen begon, zo scherp zullen de Zutphenaren uit de startblokken moeten schieten tegen ASC. Dat kan prima, want FC Zutphen heeft de afgelopen periode een aantal goede wedstrijden neer gezet. En die prestatie zal op de vroege zaterdag in Dalfsen opnieuw op de mat moeten worden gelegd. Daarvan moeten alle 11 basisspelers, en ook de wisselspelers, overtuigd zijn. Het is niet meer zo, als bij de jeugd, dat je ook wat gemakkelijke wedstrijden hebt. Die bestaan in deze klasse niet.

Verwacht mag worden dat FC Zutphen weer kan beschikken over Gabi Maduro. Hij was afgelopen zaterdag ziek, en hopelijk kan hij weer volledig mee trainen om de broodnodige conditie op te doen. Of Jelle Macare kan meespelen is nog discutabel, na zijn ongelukkige polsbreuk in de wedstrijd tegen Vroomshoopse boys. Voor de rest is iedereen fit. ASC is typisch een tegenstander die compact en voorzichtig speelt, en loert op een mogelijkheid. Daarbij heeft men met Matthijs van Gelder en Chiel Pasman gemakkelijk scorende spelers in het elftal. Achterin en op het middenveld zal men daar rekening mee moeten houden. De Zutphenaren moeten er kort op zitten, en de persoonlijke duels zullen gewonnen moeten worden.

Op het middenveld staan een aantal jongens die een goede pass in de benen hebben, en daarmee zullen de spitsen moeten worden aangespeeld, die continu voor dreiging moeten zorgen. Spelers als Rik Vlutters, David te Slaa en Luuk Meijer hebben deze kwaliteiten. En deze jongens moeten, gezien hun kwaliteiten, vooral niet te bescheiden spelen, maar de bal veroveren en ook opeisen. Dan kan er een mooie strijd ontstaan en is FC Zutphen zeker niet kansloos.

Het 2e selectieteam speelt voorafgaand aan deze wedstrijd om 12.00 uur eveneens tegen ASC “62. Deze ploeg heeft evenveel punten als FC Zutphen. En ook daar gaat het er dus om, wie aansluiting krijgt met de middenmoot, of wie onderin blijft staan.

Het is om die reden een zaterdag in Dalfsen die voorlopig zeer bepalend is voor de stand op de ranglijst. De beide Zutphense ploegen worden in Twenteland veel succes gewenst.

GJN