Voorbeschouwing: FC Zutphen (zat.) op bezoek bij de Esch in Oldenzaal

FC Zutphen treedt in de 2e competitiewedstrijd wederom aan tegen een titelkandidaat namelijk de Esch uit Oldenzaal. De tukkers wonnen afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd knap in Zwolle bij WVF met 1-0. De Esch liet vanaf de aftrap zien dat men stevige duels niet uit de weg ging, en besliste het duel 10 minuten voor tijd. In het seizoen 2016-2017 degradeerde de Esch uit de 1e klasse, en vorig jaar lukt het net niet om terug te keren. Het enthousiaste en stevige spel ligt FC Zutphen niet zo, want in het jaar dat men degradeerde verloren de Zutphenaren verdiend met 2-1. Opnieuw dus een pittige tegenstander.

FC Zutphen moet de thuisnederlaag tegen YVV verwerken.
FC Zutphen speelde afgelopen zaterdag tegen YVV een goede eerste helft, maar verzuimde daarin te scoren. Door een ongelukkig doelpunt 10 minuten voor tijd, ging de partij alsnog verloren. Het zal even tijd kosten deze tegenslag te verwerken, maar de competitie is nog lang. De voetbaltechniek beheersen de meeste jongens wel, maar het zal vooral aankomen op inzet en overtuiging.

Veel zal afhangen van de verdediging.
Doelman Owen Rietman speelde zaterdag een goede partij en dat gold ook voor de verdedigers voor hem. De Zutphenaren zullen zich van de eerste tot de laatste minuut moeten instellen op het snelle en fysiek sterke spel van de aanvallers van de Esch. De duels moeten daarbij zeker niet uit de weg worden gegaan. Dat zal betekenen dat er ook scherp getraind zal moeten worden, om zaterdag fit aan de start te verschijnen.

FC Zutphen beschikt over een technisch goed middenveld.
Het middenveld van FC Zutphen is zowel voor wat betreft de kwantiteit als kwaliteit goed bezet. Vooral in de snelle combinaties ligt de kracht van het team. De spitsen voorin, maar ook een speler als captain Jelle Macare, kunnen daardoor optimaal worden benut. Als dit spel goed wordt uitgevoerd is het attractief om te zien. Het meeste zelfvertrouwen wordt echter verkregen als er ook resultaten geboekt worden. En daarbij is het nodig dat de slag op het middenveld in de duels gewonnen wordt.

De spitsen voorin kwamen helaas nog niet tot scoren.
Zaterdag waren er met name in de eerste helft goede mogelijkheden voor Nathan Greven en Jesse de Vries. Beiden werkten hard en speelden een behoorlijke wedstrijd, waarbij ze regelmatig goed werden aangespeeld door David te Slaa en Rik Vlutters. Het zal voor deze jongens zonder meer wennen zijn aan het senioren niveau waarin men wekelijks te maken krijgt met stevige verdedigers, die het duel niet schuwen. Maar daar ligt voor deze jongens dan ook een prachtige uitdaging.

Veel supporters naar Oldenzaal.
FC Zutphen beschikt dit seizoen over een hecht clubteam. En dat zal velen er toe aan moeten zetten om deze jongens komende zaterdag te ondersteunen. Het duel begint om 14.30 uur. Op hetzelfde tijdstip speelt het 2e elftal tegen Enter Vooruit. De jongens begonnen als promovendus naar de 1e klasse afgelopen zaterdag met een 1-1- gelijk spel tegen Hatto Heim. Beide teams worden veel succes gewenst.

GJN