Voorbeschouwing: FC Zutphen (zat.) ontvangt thuis DZSV uit Dinxperlo.

FC Zutphen ontvangt zaterdag 20 oktober DZSV uit Dinxperlo voor al weer de 5e wedstrijd in deze nog jonge competitie in de 2e klasse H. DZSV neemt een middenmoot positie in met 6 punten uit 4 wedstrijden, 3 punten meer dan FC Zutphen. De mannen uit Dinxperlo wonnen afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau uit Almelo met 2-1. De basis voor de overwinning werd in de 1e helft gelegd toen de achterhoekers een 2-0 voorsprong namen. Zij leunden vooral op hun sterke vijfmans verdediging, waarbij men via een snelle omschakeling gevaarlijk werd. Na de rust kon ON deze achterstand niet meer goed maken.

FC Zutphen speelde tegen Be Quick “28 haar zwakste wedstrijd tot nu toe. De eerste heft werd afgesloten met een 3-0 achterstand, en pal na de rust schoten de Zwollenaren via een vrije trap de 4-0 binnen. Daarna kwamen de Zutphenaren beter in hun spel, maar uiteraard was het te laat. Men mag zich kwalijk nemen waarom er daarna wel met volle overtuiging gespeeld werd, en daarvoor niet. FC Zutphen zit daardoor met 3 punten uit 4 wedstrijden in de gevarenzone. Er zal daarom tegen DZSV volop en dan 90 minuten lang voor de punten gestreden moeten worden.

In de beide eerste wedstrijden kreeg FC Zutphen slechts een eigen doelpunt tegen, maar in de beide laatste wedstrijden was het achterin niet best. Daar zal zonder meer verandering in moeten komen. Maar ook op het middenveld, dat veel technische bagage in zich heeft zullen de duels moeten worden gewonnen, en moet slordig spel vermeden worden. Positief was afgelopen zaterdag dat Jelle Macare en Gaby Maduro een sterke 2e helft speelden. Zij zullen met name als oudere spelers de verantwoordelijkheid op zich moeten nemen.

FC Zutphen heeft een jonge ploeg en dat brengt vaak nog wisselvalligheid met zich mee. Verder wordt er fysiek het nodige gevraagd van de jongens en is het ook voor wat betreft de instelling iedere competitie wedstrijd weer noodzakelijk om er te staan. Daar zit wel degelijk een druk op, en daar moet je op de goede manier mee om gaan.

Verder is het van belang dat we als vereniging achter de jongens en de technische staf staan. Met deze groep is het zonder meer mogelijk minimaal een middenmoot positie te pakken, maar dan is daar wel de betrokkenheid van een ieder bij nodig. Dat geldt voor alle teams en selecties binnen de vereniging. Loyaliteit en medewerking naar elkaar is het minste wat je mag verwachten.

We hopen daarom dat er zaterdag een goed resultaat geboekt wordt tegen DZSV, en dat er weer veel publieke belangstelling zal zijn. Moedig onze jongens aan in hun jacht naar de 3 punten. Er zitten 2 cruciale wedstrijden aan te komen tegen DZSV en Oranje Nassau. We rekenen op de steun van alle supporters en betrokkenen.

GJN