Zware 0-5 nederlaag van FC Zutphen (zat) tegen SVI

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag tegen het bezoekende SVI een zware 0-5 nederlaag geleden. De Zutphenaren speelden weliswaar met een team waarin diverse jongens om uiteenlopende redenen ontbraken, maar dat was niet alleen de oorzaak van het grote verlies. Het ontbrak ook aan de juiste instelling. Naast het feit dat de doelpunten gemakkelijk werden weg gegeven tegen het efficient spelende SVI, waren dit de redenen van het grote verlies.

FC Zutphen begon goed aan de wedstrijd. Een uitstekende actie aan de rechterkant van Nathan Greven bracht de bal bij Niek Bakkerweerd, die het leer niet goed raakte, waarna Rik Vlutters net naast schoot.

Aan de andere kant was het Twan Zuidmeer, die net naast kopte na een goede voorzet vanaf rechts.

Even later was het de goed spelende aanvoerder Luuk Meijer die met een prachtig afstandsschot op de lat schoot.

Een ieder ging er eens goed voor zitten, maar in de 17e minuut kwam de anti climax.

Rechts achterin bij FC Zutphen werd de bal verspeeld, maar in plaats van het herstellen van de fout door de centrale verdedigers, kon Nico Veldman vrij uit op stomen, zonder dat hem een stro breed in de weg werd gelegd. Hij liet doelman Rietman kansloos, 0 -1.

Twee minuten later was het 0-2 doordat Twan Zuidmeer die nota bene tussen 2 verdedigers in stond doeltreffend raak kopte.
Ondanks deze tegenslagen bleef FC Zutphen het nog wel proberen. De hard werkende Jesse de Vries probeerde voortdurend gevaar te stichten in de verdediging, en na een goede actie vanaf links werd zijn inzet ternauwernood van de lijn gehaald.

Aan de andere kant zorgde de sterk spelende Nico Veldman continu voor dreiging.

Vlak voor rust was er een prima aanval van FC Zutphen via diverse schijven maar verdediger Khen Bakkerweerd wist net niet doeltreffend te zijn.

In de rust werden Luuk Meijer en Nando Bleumink vervangen door de beide jeugdspelers Lars Huber en Koen Hulleman. Dat gaf het elftal toch weer de nodige spirit.

De sterk in de kleine ruimte spelende Lars Huber zorgde met een mooie actie voor gevaar, maar hij werd op het laatste moment gestuit.

FC Zutphen ging er vol voor met de hard werkende Lars Huber en Nathan Greven, maar helaas viel het doelpunt aan de andere kant. Nadat een foutieve pass bij Nico Veldman belandde, werd er veel te slap ingegrepen tegen deze behendige aanvaller. Hij speelde zich goed vrij en zorgde met een geplaatste bal voor de 0-3 in de 65e minuut.

In de 72e minuut was het de net in het veld gekomen Tim Kuhlmann die een afstandsschot af leverde. De tot dan toe foutloos keepende Owen Rietman deelde in de malaise van zijn verdedigers, en liet de bal onder zich door glippen, 0-4.

FC Zutphen had via een goede actie van Koen Hulleman nog wat kunnen terug doen. Maar in plaats van zelf te schieten koos hij er voor om te passen op zijn spitsen, die de bal echter niet goed verwerkten.

Door een fout achterin viel in de 83e minuut de 0-5 waarna de wedstrijd gespeeld was.

FC Zutphen kan de komende 2 weken bij zichzelf te rade gaan, om de nodige maatregelen te nemen. Want op 9 maart moet men op bezoek in Dinxperlo voor de belangrijke wedstrijd tegen het onderin staande DZSV.

Opstelling FC Zutphen: Owen Rietman, Hidde van Kalker, Joran van der Kamp, Jort Bleumink, Khen Bakkerweerd, Rik Vlutters, Luuk Meijer (46. Koen Hulleman), Nando Beumink ( 46. Lars Huber), Nathan Greven, Niek Bakkerweerd, Jesse de Vries.