Voetbal overwint! FC Zutphen MO13-2 – Sp. Neede MO13-1, 5-4

Vandaag was de dag waar iedereen in het team lang naar had uitgekeken….fotodag! Het moment was al een keer uitgesteld, omdat een paar belangrijke leden van de groep afwezig waren. We hadden vandaag geluk, we mochten namelijk niet één maar twee keer op de foto. Dankzij één van onze toppers, die nog braaf in de kleedkamer zat te wachten, kregen we een herkansing en kon er alsnog een perfecte foto genomen worden.

Gezien de stand op de ranglijst zou de wedstrijd van vandaag gaan uitmaken wie de onderste plek zou gaan bezetten. Het was onze bedoeling om daarvan weg te blijven en dat is ons ook gelukt.

Helaas hadden we vandaag weer geen scheidsrechter. Er moest dus iemand gevonden worden die gek genoeg was om met een fluitje op het veld te gaan staan tussen een groep van 16 tienermeiden. De gek werd gevonden en de wedstrijd kon beginnen.

Het bleek al snel dat het een leuke voetbalochtend zou worden. Beide partijen waren redelijk aan elkaar gewaagd maar, als objectief verslagschrijver zijnde, durf ik wel te zeggen dat we voetballend de veeeeel betere partij waren. Neede had echter wel wat schotkracht in huis en een aantal gevaarlijke corners.

Na 10 minuten voetballen wist Lynn O. zichzelf goed vrij te spelen en zacht, maar (redelijk) goed geplaatst, de 1-0 te maken. Danisha schoot 10 minuten later knap de 2-0 binnen. Vlak voor rust maakte Neede nog de 2-1. Rust.

Direct na rust hadden we even een mindere fase en stonden we flink onder druk. Dat resulteerde ook in de gelijkmaker. 2-2.

Blijkbaar was dit even nodig om de meiden weer te activeren. De mouwen werden opgestroopt en de strijd werd weer aangegaan. Al die looptrainingen zijn niet voor niks geweest. Onvermoeibare Lotte die als linksback tussen de tegenstanders door dribbelt alsof het pionnen zijn, Nikki die op professionele wijze de aanvallen van de tegenstander ongedaan maakt, Marlinde die continu de hele rechterkant bestrijkt met haar loopvermogen en de rest die ik nu niet kan beschrijven, omdat ik anders over mijn limiet van aantal complimenten per wedstrijdverslag ga.

Binnen 5 minuten hadden we nog 3 keer het net gevonden. De 3-2 door Danisha, de 4-2 door Lynn H. en de 5-2 weer door Danisha. Danisha moet nog leren om normale doelpunten te maken, het hoeft niet altijd in de kruising….alhoewel, die zijn wel het mooist.

Het werd nog even spannend, want de tegenstander kwam nog terug tot 5-4. Gelukkig hadden we een thuisfluiter en werd de wedstrijd beëindigd voordat het gelijk zou worden.…het kan ook zijn dat het gewoon tijd was. De eerste overwinning in de competitie was een feit.

Een smetje op de smaakvolle overwinning was het uitvallen van Marit met een voetblessure. Laten we hopen dat het meevalt en dat ze snel weer op het veld staat. Heel veel beterschap.

Volgende week is er een geen voetbal, speciaal zodat ouders een keer kunnen uitslapen. Geniet er van, want de week erna spelen we om 09:30 in Megchelen.