verslag FC Zutphen MO 13-1 tegen SP Lochem MO 13-1

Afgelopen zaterdag hebben we tegen de meiden uit Lochem gespeeld. Geen onbekende tegenstander voor ons. Afgelopen jaren zijn we elkaar geregeld tegen gekomen. We wisten dan ook dat we onze borst nat konden maken. En dan nog wetende dat onze beide keepsters door ziek zijn en een blessure afwezig waren.

Voorafgaand aan de wedstrijd hebben wij als team onze sponsor nog in het zonnetje gezet.

Blij met zijn sponsering en betrokkenheid kreeg hij uit handen van het team een mooie teamfoto, in de wetenschap dat zijn kantoor een prachtige wand heeft die zich voor deze foto zou lenen.

Dan de wedstrijd.

Een moeizame start door een misverstand tussen verdediging en keeper leidde al snel tot een 0-1 achterstand. Door deze snelle goal kregen de meiden uit Lochem vertrouwen. De eerste 10 minuten was het dan ook eenrichtingsverkeer en hadden onze verdedigers tijd nodig om de organisatie neer te zetten. Maar met hulp van het middenveld lukte het uiteindelijk om onder de druk van Lochem uit te komen en konden wij wat naar voren voetballen.

Lochem was voetballend de betere partij, maar door onze werklust, bij balverlies meteen druk zetten op da bal, werd het een leuke op en neergaande wedstrijd.

Verdedigend stond het echter goed bij onze gasten. Een paar grote snelle meiden trapten alle ballen weg voordat wij echt gevaarlijk konden worden. Desondanks probeerden onze spitsen keer op keer een doelpoging te creëren.

Kort na de aftrap van de 2e helft wisten onze gasten opnieuw het net te vinden. Het spelbeeld bleef verder hetzelfde als de 1e helft met uiteindelijk als resultaat een 0-3 nederlaag.

Ondanks een verloren wedstrijd voldaan en de coaches “apetrots” over de inzet van het team. Dit geeft moed voor de volgende wedstrijd die ons te wachten staat. Ga zo door meiden.