Onnodig verlies FC Zutphen Zondag 3

FC Zutphen Zondag 3 speelde hun uitwedstrijd tegen Activia in Deventer. Een gehavend Zondag 3 begon onrustig te voetballen, wat de thuisclub veel mogelijkheden opleverde. Zelf creëerde Zondag 3 weinig.

Na ruim 20 minuten spel verloor men dom de bal en kon Activia de 1-0 scoren.
Het onrustige spel bleef en 5 minuten later werd de bal bij de spits in de voeten gespeeld die de 2-0 inschoot, dit was ook de ruststand.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en afgesproken om normaal te gaan voetballen.
Dit leverde een totaal andere wedstrijd op maar nog geen doelpunten.
Dit bleek een kwestie van tijd.
Het was Emiel die van achteruit de bal opbracht en wilde voorzetten maar de bal vloog erin 2-1.
Zutphen leek wakker te zijn en drukte door. Activia werd angstig en hun spel werd onrustig en slordig.
Met nog 15 minuten te gaan viel de verdiende gelijkmaker 2-2 door Patrick.
Zutphen Zondag rook bloed en wilde meer, bij een vrije schop gingen de kopsterke verdedigers mee maar de bal werd slecht en laag ingespeeld, Activia hield van lange ballen vroeg thuis en kon zo een counter forceren waarbij men de 3-2 scoorde.
Zutphen gaf niet op maar er was geen aanvallend overleg of plan. Activia had nog verse wissels en zij waren aanvallend fris om de einduitslag op het bord te zetten 4-2.

Zutphen Zondag 3 kwam gehavend uit de wedstrijd en zullen zich komende zondag moeten verbeteren in de thuiswedstrijd tegen Colmschate.