Nathan Greven kopt FC Zutphen in blessuretijd naast de Treffers

FC Zutphen heeft op hardhandige wijze kennis gemaakt met de 3e Klasse. In Groesbeek kon een nederlaag ternauwernood worden afgewend. Het was spits Nathan Geven die in de 92e minuut een uitstekend genomen corner van Rik Vlutters onhoudbaar raak kopte. FC Zutphen wist zodoende na een 3-1 achterstand, en met 10 man, toch nog een punt uit het vuur te slepen. Dat was, gezien het vertoonde spel verdiend, maar vanwege de numerieke minderheid niet verwacht.

Bij aanvang van de wedstrijd lag de bal binnen 1 minuut achter doelman Marijn Sangers. Vanaf de aftrap ontstond een corner voor de thuisploeg, die meteen doeltreffend werd raak gekopt, 1-0.

FC Zutphen zocht daarna vol de aanval, en probeerde vooral voetballend de verdediging van de Treffers uit elkaar te spelen. Daarnaast moest men continu oppassen voor de counter van de gastheren, en waren de hoekschoppen gevaarlijk.

FC Zutphen kreeg ook een aantal corners die weliswaar gevaarlijk waren, maar geen resultaat op leverden. Bovendien werden de combinaties bij de Zutphenaren te ver door gevoerd, waardoor niemand de trekker durfde over te halen.

Vlak voor rust was er een grote kans voor Sem Veeger na goed voorbereidend werk van Lars Huber, maar zijn inzet belandde naast het doel.

Aan de andere kant was er een prima actie van Marijn Sangers in een 1 tegen 1 situatie.

De rust ging daardoor in met een 1-0 stand voor de thuisploeg.

Na de rust ontstond een aantrekkelijke wedstrijd.

FC Zutphen ging meteen vol ten aanval. Een prima actie van Sem Veeger werd tot corner geblokt. Hetzelfde overkwam even later Rik Vlutters. Maar in de 50e minuut kwam FC Zutphen op gelijke hoogte. Een uitstekende actie van Nathan Greven in de 16 meter had tot gevolg dat hij ten val werd gebracht.

De toegekende strafschop werd door Rik Vlutters onberispelijk raak geschoten.

Iedereen dacht dat de thuisploeg rijp was voor de sloop, maar dat bleek absoluut niet het geval te zijn.

Vier minuten later kwam men opnieuw op voorsprong na een messcherpe counter, 2-1.

FC Zutphen liet zich achterin in deze fase op een geweldige manier de kaas van het brood eten, want in de 57e minuut stond de 3-1 op het scorebord na een scrimage voor het doel.

Het pleitte voor het jonge team van de Zutphenaren dat men niet bij de pakken ging neer zitten. Achterin werd er scherper verdedigd en voorin was er continu dreiging van Nathan Greven en Sem Veeger.

Luuk Meijer miste een goede mogelijkheid na een goede aanval, door te zacht in te schieten. Even later was er een enorme kans van Rik Vlutters na goed voorbereidend werk van Sem Veeger. De middenvelder van FC Zutphen wist de kans niet te verzilveren.

In de 64e minuut viel de 3-2 door Lars Huber. Hij rondde een prachtige aanval via Luuk Meijer en Sem Veeger doeltreffend af.

Daarna kwam Koen Hulleman in het veld voor Joost van Vliet.

FC Zutphen zette nu voluit druk om de gelijkmaker te forceren. Luuk Meijer stond aan het eind van een goed lopende aanval, maar hij had de pech dat zijn inzet tegen de onderkant van de lat kwam, waarna de bal het veld weer in sprong.

Even later, in de 78e minuut, had de goed spelende middenvelder van FC Zutphen opnieuw pech. Zijn sliding op een doorgebroken speler werd bestraft met een directe rode kaart.

Daardoor kwam Jocko Koster in het veld voor Sem Veeger.

Maar ook met 10 man bleef FC Zutphen vol de aanval zoeken.

De thuisploeg probeerde eveneens de beslissing te forceren, maar verder dan enkele corners kwam men niet.

Op het moment dat niemand er meer op gerekend had, viel in blessuretijd toch nog de 3-3 na een prima kopbal van Nathan Greven.

FC Zutphen heeft de komende week de gelegenheid om nog aan diverse verbeterpunten te werken, om zo aan de zware klus thuis tegen Eerbeekse boys te beginnen.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Joost van Vliet ( 65. Koen Hulleman), Hidde van Kalker, David te Slaa, Khen Bakkerweerd, Lars Huber, Luuk Meijer, Rik Vlutters, Sem Veeger ( 78. Jocko Koster), Nathan Greven, Jesse de Vries.